Tabără de vară la Mănăstirea Suruceni

231

În perioada 10 – 13 august 2017, Mănăstirea „Sf. M. Mc Gheorghe” din s. Suruceni a găzduit tabăra de vară pentru copii cu vârstele cuprinse între 7 și 12 ani. Tabăra s-a desfășuarat prin bunăvoința egumenei Epistemia (Goncearenco), stareța mănăstirii.

Programul taberei a pus accent pe educaţia nonformală şi cea religioasă. Întregul program a fost menit să facă din tabără o manifestare duhovnicească şi să-i aducă pe copii mai aproape de Biserică. Copiii au avut parte de activităţi recreative, ateliere de discuţie pe diverse teme, jocuri de comunicare și dezvoltare personală, concursuri de abilităţi practice şi de îndemânare.

În urma discuțiilor s-a constatat că prea mult timp copiii oferă televizorului și calculatorului, astfel ei se pierd în mediul virtual, uitând să se comporte și să se joace potrivit vârstei lor. În taberele organizate pe lângă biserici și mănăstiri, copiii au posibilitatea să descopere frumusețea credinței noastre strămoșești, rugăciunea, natura, jocurile copilăriei, respectul, comunicarea liberă şi eficientă, și nu în ultimul rând, să se descopere pe ei înşişi, toate acestea petrecându-se într-o atmosferă caldă și prietenoasă.

Sursa: http://manastireasuruceni.md/

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole Asemănătoare
446

Maica Epistemia (Goncearenco) – sufletul care te inspiră

Frumusețea, bogăția, înălțimea spirituală sunt printre calitățile ce se văd din interior. Zilele acestea am poposit la mănăstirea Suruceni, care renaște din ruini și anonimat grație nevoitoarelor de acolo și, în special, maicii starețe Epistemia (Goncearenco), care generează atâta căldură și dragoste. Am cunoscut-o pe maica cu mulți ani înainte, eram proaspăt absolvent al facultății, […]

Articole postate de același autor
1021

Cozonac de post

Un cozonac de post foarte uşor de făcut şi extraordinar de gustos. Ingrediente 500 g de făină 150 g de zahăr 200 ml de apă călduţă 100 ml de ulei 17 g de drojdie 1 lingură de cacao 1 lingură de esenţă de vanilie 1 linguriţă de esenţă de rom 1 linguriţă de scorţişoară Preparare […]