Ssfânta mănăstire Saharna și-a sărbătorit hramul

546

În această zi frumoasă de vară, una dintre perle printre mănăstiri de pe meleagurile bătrânului Nistru, ce păstrează flacăra credinței aprinse din veacuri, Sfânta Mănăstire Saharna și-a sărbătorit hramul.

Slujba praznicală a fost oficiată de către Arhim.Adrian Baciu,starețul mănăstirii, în biserica Sfânta Treime, frumos împodobită cu ramuri și ierburi binemirositoare, prin care s-a preînchipuit răspândirea Darurilor bogate celei de a treia persoană a Sfintei Treimi, a Sfântului, Bunului și de Viață Făcătorului Duh.

Enoriașii și pelerinii veniți din România, și-au plecat genunchii în această zi de mare importanță pentru biserica ortodoxă universală și s-au rugat împreună cu preoții pentru chemarea pogorârii Duhului Sfânt Cel Dătător de pace și pentru bunăstarea Sfintei Lui Dumnezeu Biserici, cântând » Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul Adevărului, Care pretutindenea ești și toate le plinești, Vistierul bunătăților si Dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi, și ne curățește pe noi de toată întinăciunea, și mântuiește, Bunule, sufletele noastre. »

După slujba săvârșită cu solemnitate, toți cei prezenți au făcut înconjurarea bisericii proslăvind pe Duhul cel purcezător din Tatăl Ceresc prin slăviri și cântări, iar după procesiune au luat parte la Cinul Panaghiei și agapă frățească.

Sursa: http://manastirea-saharna.md/

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole Asemănătoare
401

Mănăstirea „Sf. Ier. Vasile cel Mare” din Cuizăuca și-a serbat hramul

Într-o atmosferă specială de sărbătoare, duminică, 1/14 ianuarie 2018, obștea mănăstirii Cuizăuca, dimpreună cu enoriașii prezenți, l-au sărbătorit pe Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, ocrotitorului ceresc al acestui sfânt așezământ monahal. În acest sens, copleșiți încă de emoțiile Praznicului Nașterii Domnului – inima sărbătorilor de iarnă – credincioșii, dimpreună cu soborul preoțesc, au cinstit prin […]

    Articole postate de același autor
    957

    Aceasta este cea mai frumoasă chemare de Sus la viaţa îngerească!

    Un frate începător a întrebat cum poate şti dacă are sau nu chemare pentru viaţa monahală. – Bine faci, frate, că întrebi; că şi eu am întrebat acum 66 de ani, când am intrat la Cozancea în mănăstire! Mai întâi, fratele care doreşte viaţă de mănăstire trebuie să se pregătească de acasă. Să meargă regulat la biserică, […]