Spectacol, felicitare, flori și bucurie de ,,Ziua Femeii Creștine” la catedrala ,,Sf. Bin. Mare Cneaz Alexandru Nevschi” din or. Ungheni

668

Cu binecuvîntarea și susținerea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în data de 22 aprilie, 2018, cu prilejul Duminicii Femeilor Mironosițe, în catedrala episcopală ,,Sf. Bin. Mare Cnz. Alexandru Nevski”, din or. Ungheni, a fost organizată Ziua Femeii Creștine!

După Sfînta Evenghelie, cu deosebitul prilej de sărbătoare, cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU, Protoiereul Nicolai BOIAN,  Președintele Mișcării  eparhiale ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale”, a citit ,,Cuvînt de Felicitare a Preasfințitului PETRU, adresat tuturor Femeile Creștine”. Deasemenea din partea Preasfințitul Petru s-au transmis cuvinte de felicitare protoiereului Vadim Corostinschi, secretarul Eparhiei, cu prilejul zilei onomate.

Tot în această zi,  cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU, Mișcarea  eparhială ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale” a încheiat concursul ,,O tinerețe curată este fundamentul familiei fericite!”, premiind finaliștii, cu cărți și diplome arhierești. Concursul s-a desfășurat  în cuprinsul raioanelor Episcopiei. Forma concursului a fost eseu sau poezie. Toate creațiile le puteți citi integral pe site-ul Mișcării: www.familiafericita.info .

Deasemenea, crștinii veniți la catedrala episcopală, în deosebi femeile, s-au bucurat de un spectacol deosebit, dedicat zilei Femeii Creștine. Mesajul spectacolului a fost unul profund, accentuînd și îndemnînd femeile, ca să fie și astăzi purtătoare de mir, anume de mirul curăției trupești și sufletești, deoarece curățenia este cea mai frumoasă podoabă! Mulțumim Dnei Silvia Poiană, pentru receptivitate și participare activă cu grupul de copii talentanți la sărbătoarea Femeii Creștine!

La sfîrșitul spectacolului, în jur de 200 de femei au primit în dar trandafiri, iconițe și cuvinte de felicitare, după care au avut posibilitatea să se îndulcească cu o bucată de tortă.

Deasemenea menționăm că aproximativ 1000 de iconițe cu Mintuitorul Înviat, Maica Domnului și Femeile Mironosițe în aceeași scenă, au fost împărțite și la Festivalul Pascal al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, care s-a desfășurat anul acesta în or. Hîncești.

Mulțumim mult Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, paroh al catedralei ,,Sf. Bin. Mare Cnz. Alexandru Nevski”, din or. Ungheni, pentru binecuvîntare și susținere financiară, manifestîndu-și mereu, grijă părintească și iubitoare față de creștinii și tinerii dornici de a fi în prezența vie a lui Iisus Hristos!

sursa http://familiafericita.info/

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
804

Biserica Rusă pregăteşte un Sfânt şi Mare Sinod, dar Panortodox

Biserica Ortodoxă Rusă va continua să pregăteascăSfantul si Marele Sinod Pan-ortodox și „mecanismele lui cunoscute”, pentru ca activitatea lui sa fie realizata cu succes, a declarat ieri, pentru RIA Novosti, Vladimir Legoyda, seful Departamentului Sinodal al Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relațiile Bisericii cu Societatea și Mass-Media. „Sfantul si Marele Sinod este rezultatul cursului normal al vieții […]