Spectacol dedicat Nașterii Domnului și daruri din partea Mitropoliei Moldovei pentru copiii plasați în Serviciul de Asistență Parentală Profesionistă din mun. Chișinău

874

Sâmbătă, 21 decembrie 2019, Serviciul de Asistență Parentală Profesionistă din cadrul Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului mun. Chișinău în parteneriat cu Mitropolia Moldovei a organizat la Casa de Cultură din comuna Trușeni, Chișinău un spectacol de Crăciun dedicat copiilor rămași temporar fără ocrotirea părintească plasați temporar în familii de asistenți parentali profesioniști.

La eveniment au fost prezenți: dna Stela Muntean, Primar de Trușeni, dnul Lilian Bernat, Viceprimar de Trușeni, dnul Serghei Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate al Mitropoliei Moldovei, dna Oxana Radu, Director al Casei de Cultură Trușeni, dna Olga Zaharia, Manager al Serviciului de Asistență Parentală Profesionistă, asistenți parentali, copii și tineri.

Prin interpretarea lor deosebită, copiii, asemenea îngerilor care au cântat în noaptea când S-a născut Iisus, au adus bucurie și mângâiere în sufletele celor prezenți, toate acestea trăite în duhul iubirii și al păcii aduse de Nașterea Pruncului Dumnezeiesc din Betleem.

În cadrul spectacolului-concert au evoluat pe lângă copii, Ansamblul folcloric „Floare de Cireș” din Trușeni, precum și Grupul de elevi din cadrul Liceului Teoretic Costești, r. Ialoveni, condus de Profesorul de Religie dl Ion Scutaru. Grupul de elevi din Costești au interpretat mai multe colinde strămoșești, armonizate și populare, prin intermediul cărora au transmis bucuria Nașterii Domnului Iisus Hristos.

În cadrul evenimentului, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate al Mitropoliei Moldovei, teologul Serghei Crudu, a transmis celor prezenți mesajul Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir de binecuvântare, felicitare şi preţuire părintească.

De asemenea, dl Serghei Crudu a vorbit la sfârșitul recitalului despre bucuria Nașterii Domnului și însemnătatea colindelor pentru creștini: „Praznicul Nașterii Domnului este prin excelență sărbătoarea copiilor, pentru că ei sunt chipul blândeții, curăției sufletești și al dragostei. De acest lucru ne-am convins cu toții astăzi, vizionând acest spectacol deosebit, prezentat de aceste glasuri cristaline și îngerești ale copiilor. Nimic nu poate fi mai înălțător, mai curat și mai frumos în această perioadă sfântă a sărbătorilor de iarnă, inima cărora este Praznicul Nașterii Domnului, cel mai prețios dar trimis omenirii”.

Împărtășind bucuria acestei sărbători, dna Olga Zaharia, Manager al Serviciului de Asistență Parentală Profesionistă, a adresat sincere mulțumiri instituției mitropolitane pentru crearea atmosferei plină de căldură și generozitate, cât și pentru frumoasa colaborare care există între cele două instituții: Mitropolia Moldovei și Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului din mun. Chișinău.

Ulterior, fiecare copil a primit daruri din partea Mitropoliei Moldovei: jocuri și table interactive pentru creativitate și dezvoltarea intelectuală a copiilor, jocuri de puzzle, dulciuri și altele.

În această perioadă a sărbătorilor de iarnă (decembrie 2019-ianuarie 2020), se desfășoară un şir de activități social-filantropice, însoțite de mici spectacole de Crăciun, destinate persoanelor vulnerabile și cu dizabilități provenite atât din instituțiile sociale și de stat, cât și din familii numeroase și nevoiașe.

Prin mesajul colindului și a darurilor oferite cu prilejul Praznicului Nașterii Domnului, campania organizată de către Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate are scopul de a înălța sufletește pe orice creștin, să înnoiască tuturor făptura interioară, să-i apropie pe oameni unii de alții, să îi îndemne să fie mai buni, mai iubitori, mai iertători, mai credincioși, picurând în suflete liniștea și echilibrul moral, atât de necesar în călătoria vieții fiecărui creștin.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate

 


Articole postate de același autor
20845

Spovedim faptele, gândurile sau stările sufleteşti?

Spovedim faptele, gândurile sau stările sufleteşti? Spovedim toate. În general este bine să începeţi cu lucrurile pe care le-aţi săvârşit. Şi eu mă gândesc câteodată că aş trage câte un ciocan în cap la câte un nenorocit care spurcă televiziunea sau violează copii, dar ăsta e un gând, nedus la capăt! Sigur că un gând […]