Slujire arhierească în Duminica a XII – a după Pogorârea Duhului Sfânt, la Catedrala episcopală din Soroca

930

În Duminica a XII – a după Pogorârea Duhului Sfânt, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar Mitropolitan, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala episcopală din Soroca.

La Vohodul Mic, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii ortodoxe din Moldova, Protoiereul Anatolie Benzari, parohul bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Iarova, r. Soroca, a fost decorat cu dreptul de a purta mitră, iar Preotul Iurie Lupașcu a fost avansat la rangul de Protoiereu.

În cadrul Liturghiei, tânărul absolvent al Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, Maxim Teacă, a fost hirotonit, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, în treapta de diacon pe seama parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel din orașul Fălești.

După săvârșirea serviciului divin, Preasfințitul Ioan, a adresat un cuvânt de învățătură enoriașilor prezenți la Sfânta Slujbă.

sursa http://ioanmosnegutu.info/

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
2401

Relațiile intime dintre soți – o etapă spre iubirea desăvârşită

Sexualitatea nu este considerată un păcat în relaţia dintre un bărbat şi o femeie, uniţi de Dumnezeu prin Taina Cununiei. Nici a mânca nu este un păcat dar totuşi Sinţii Părinti ai Bisericii noastre ne încurajează să postim, să mâncam cât mai puţin posibil, pentru ca pe viitor să fim mai puţin dependenţi de mâncare. […]Urmăriți-ne pe Facebook!