Simpozion „Cultul eroilor-Jertfă și Recunoștință”

102

În contextul aniversării a 100 de ani de la înființarea Societății „Mormintele Eroilor Căzuți în Război”, Asociația Națională Cultul Eroilor "Regina Maria", la data de 21 octombrie 2019, în municipiul Roman, județul Neamț, România, la Cercul Militar a fost organizat un Simpozion cu genericul "Cultul eroilor-Jertfă și Recunoștință".

Evenimentul a fost posibil datorită strădaniei și purtării de grijă a pr. prof. ic. stavr. Florin Țuscanu. Simpozionul a început cu o slujbă de pomenire a tuturor ostașilor căzuți pe câmpul de luptă pentru neam și credință, răspunsurile fiind date de corul Seminarului Teologic Ortodox din Roman.

În continuare au fost prezentate comunicările de către participanți, printre care au fost preoți, istorici, militari, muzeografi, fiind reflectată istoria, importanța și situația actuală a cultului eroilor. Simpozionul s-a încheiat cu o expoziție prezentată de veteranul de război, dl. Valeriu Ciobanu în memoria și cinstea apărătorilor căzuți în războiul de pe Nistru din anul 1992.

Preot. Mihail Bulmaga

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
117

PS Siluan de Orhei a liturghisit în mijlocul credincioșilor parohiei „Sfânta Treime” din satul Ivancea, Orhei

În  Duminica a XIII-a după Rusalii, la 15 septembrie 2019, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei și Vicar al Mitropoliei Moldovei, având binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în mijlocul credincioșilor parohiei cu hramul „Sfânta Treime”, din satul Ivancea, r-ul Orhei. La Vohodul mic, cu binecuvântarea Întâistătătorului, parohul bisericii, prot. Mitr. Oleg […]Urmăriți-ne pe Facebook!