Sfințirea primei biserici dedicate Sfântului Paisie Aghioritul din Muntele Athos

227

Noua biserică se află în Kapsala, regiune situată între Kareia, capitala administrativă a Sfântului Munte Athos și mânăstirile Pantocrator și Stavronikita. Lucrările au început în iulie 2016 și au fost încheiate acum câteva luni. Proiectul a fost inițiat de către părintele Eutimie și  întreaga sa comunitatea monahală, el fiind ucenicul Sf. Paisie și al Arhimandritului Isaac Athonitul. 

Părintele Isaac Libanezul care a fost și el la rândul său ucenicul  Sf. Paisie, a plecat la Domnul în anul 1998 și a fost autorul unei biografii al Cuviosului Paisie, tradusă în franceză și publicată în colecția «Mari trăitori ortodocși ai secolului XX». Mitropolitul Pantelimon de Xanthi a fost invitat să binecuvânteze sfințirea noii biserici.

Sursa: https://orthodoxie.com/

Traducere și adaptare: Botnari Victoria

 


Articole Asemănătoare
Articole postate de același autor
1100

Lucrurile «neînsemnate» care întâresc sau năruiesc viața sufletului nostru

Cuviosul și purtătorul de Dumnezeu Părintele Dorotei de Gaza mai înainte a sihăstrit în chinovia Avei Serida, aproape de Gaza; iar mai apoi a întemeiat mănăstirea sa, după săvârșirea lui Ava Ioan, căruia îi ziceau ”proorocul”, și a isprăvit tăcerea cea desăvârșită a marelui Varsanufie, și care cu pace s-a săvârșit. Aici ucenicii săi au […]