Sfințirea bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Alava, raionul Ștefan Vodă

45

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, în Duminica a XXII-a după Cincizecime, 17 noiembrie 2019, PS Ioan Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a sfințit prestolul, apoi a săvârșit prima Liturghie în noua biserică din satul Alava, raionul Ștefan Vodă.

În dimineața zilei, ierarhul sorocean a fost întâmpinat de prot. Constantin Portărescu, protopop al bisericilor din raionul Ștefan Vodă.

La Vohodul mic, parohul bisericii, ieromonahul Nectarie (Beșliu) a fost ridicat la rangul de arhimandrit și decorat cu dreptul de a purta mitră.

După Liturghie, Episcopul Ioan a felicitat adunarea drept-măritoare și a transmis mesajul părintesc și de binecuvântare al Mitropolitului Vladimir, după care a fost oficiat un Tedeum de mulțumire.

Mai apoi, Episcopul vicar a oferit medalii bisericești ctitorilor și binefăcătorilor noului edificiu eclesial.

Părintele protopop și parohul bisericii au mulțumit pentru vizită și pentru bunăvoința Preasfințitului Ioan de a sluji în această zi, în mijlocul creștinilor din parohia „Acoperământul Maicii Domnului”, dar și pentru binecuvântările transmise din partea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir.

http://ioanmosnegutu.info/

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
871

Au fost elaborate însemnele Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova

Direcția mitropolitană anunță elaborarea însemnelor Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove (Biserica Ortodoxă din Republica Moldova) – stemă, drapel, stindard. După o muncă de mai bine de trei ani în care au fost implicați teologi, istorici și specialiști din domeniul heraldicii au fost elaborate stema, drapelul și stindardul Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove . […]Urmăriți-ne pe Facebook!