Sfinţindu-se apele să ne sfinţim şi viaţa

1255

În aceste zile apele Iordanului, dar şi ale întregii lumi, devin vindecătoare. Toate apele se sfinţesc prin taina scufundării Fiului lui Dumnezeu în Iordan.

Sufletele noastre se curăţesc, raiul se deschide din nou pentru omenire. Soarele dreptăţii ne luminează şi ne uşurează de plânsul cel vechi a lui Adam.

O picătură din Iordan sfinţeşte vieţile noastre, sfinţeşte casele şi gândurile noastre.

Prin această apă sfinţită Dumnezeu innoieşte inimile şi feţele celor care o primesc cu bucurie şi nădejde. Dumnezeu ne sfinţeşte viaţa, aşteptând de la noi un singur lucru, SCHIMBAREA.

Să ne rugăm Mântuitorului Hristos să ne binecuvânteze prin această apă sfinţită, pe noi şi casele noastre, pentru ca viaţa noastră să devină lumină din lumina lui Dumnezeu şi bucurie din bucuria sfântă a Sa, spre slava Preasfintei Treimi şi spre a noastră mântuire.

PS Ioan, Episcop de Soroca, vicar mitropolitan


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
229

Bucuria de a trăi

Astăzi, trecând prin centrul Chișinăului, am observat că mai toată lumea care îmi apărea în față era cumva posomorâtă, obosită, supărată chiar. Nu știu de ce în ultima vreme lumea îmi pare lipsită de poftă de viață. Vezi că e grăbită, îngândurată, și te apasă tristețea ce o citești pe tot mai multe chipuri. Mă […]Urmăriți-ne pe Facebook!