Seminarul ”Relațiile interumane în creșterea credinței” la DMPDC

172

În săptămâna Floriilor, Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului a desășurat seminarul tematic ”Relațiile interumane în creșterea credinței”.

La eveniment au participat managerii centrelor pentru copii cu dizabilități din cadrul DMPDC și circa 50 de asistenți personali din capitală. Cu prilejul apropiatei sărbători a sărbătorilor, Sf. Paști, a fost pregătită și o expoziție pascală.

Oaspete de onoare a fost părintele Octavian Moșin, președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret. Preotul profesor s-a referit la dificltățile în relațiile interumane, venind cu soluții pe care le recomandă Biserica Ortodoxă în istoria sa bimilenară.

Totodată, slujitorul Bisericii a prezentat proiectele și ofertele capelei USM, menționând că pentru copii cu dizabilități și nevoi speciale se săvârșește Sf. Liturghie în zi de sâmbătă pe parcursul anului bisericesc și se amenajează o cameră specială pentru activități cu această categorie de copii, cu implicarea unor specialiști din diverse domenii. Părintele și-a arătat deschiderea în vederea continuării colaborăririi între instituția ecleisială și DMPDC.

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
2352

Să-I spunem lui Dumnezeu cele pe care vrem să le spunem oamenilor

Să nu vorbim despre alţii și să nu încercăm să-i controlăm. Îmi amintesc vorbele Părintelui Porfirie: „Măi, dacă cerţi pe cineva vinovat, ce va face? Nu doar că nu te va asculta, dar se va și apăra și va încerca să-ţi demonstreze contrariul, iar sufletul lui se va închide încă și mai mult; în schimb, […]Urmăriți-ne pe Facebook!