Seminarul ”Relațiile interumane în creșterea credinței” la DMPDC

96

În săptămâna Floriilor, Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului a desășurat seminarul tematic ”Relațiile interumane în creșterea credinței”.

La eveniment au participat managerii centrelor pentru copii cu dizabilități din cadrul DMPDC și circa 50 de asistenți personali din capitală. Cu prilejul apropiatei sărbători a sărbătorilor, Sf. Paști, a fost pregătită și o expoziție pascală.

Oaspete de onoare a fost părintele Octavian Moșin, președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret. Preotul profesor s-a referit la dificltățile în relațiile interumane, venind cu soluții pe care le recomandă Biserica Ortodoxă în istoria sa bimilenară.

Totodată, slujitorul Bisericii a prezentat proiectele și ofertele capelei USM, menționând că pentru copii cu dizabilități și nevoi speciale se săvârșește Sf. Liturghie în zi de sâmbătă pe parcursul anului bisericesc și se amenajează o cameră specială pentru activități cu această categorie de copii, cu implicarea unor specialiști din diverse domenii. Părintele și-a arătat deschiderea în vederea continuării colaborăririi între instituția ecleisială și DMPDC.

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
1002

Cel ce ajută viața are parte de viață, căci darul vieții rodește mereu viață!

Cu 30 de ani în urmă, doctorul pediatru Michael Shannon s-a luptat din greu să salveze viaţa unui bebeluş născut prematur care avea şanse de supravieţuire de 50%. Bebelușul a cântărit la naștere mai puțin de un kilogram și jumătate, dar doctorul a stat cu el permanent, până când starea de sănătate a micuțului s-a […]