Ședința administrativă a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni

156

Miercuri, 20 martie 2019, în ziua pomenirii Sf. Sfț. Mc. Vasile din Herson și a celor împreună cu el, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în biserica cu hramul «Sf. Ierarh Nicolae» din s. Oxentea r. Dubăsari, a avut loc ședința administrativă a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.

După Sf. Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite și a unui Te-Deum de sănătate, a urmat, ca de obicei, mărturisirea preoților de către părintele duhovnic prot. mitr. Ioan Turuta.

Părintele Protopop prot. mitr. Teodor Pelin a mulțumit călduros tuturor pentru rugăciunile înălțate și ospitalitate, apreciind înalt activitatea părintelui paroh prot. Nicolae Bologa.

În continuare s-a desfășurat o Conferință pastorală cu tema ”Sf. Taină a Mărturisirii. Noi experiențe pastorale”, susținută de părintele Prot. Mitr. Victor Gangan, paroh al bisericii «Sf. M. Mc. Dumitru» din s. Izbiste raionul Criuleni, urmând întrebări și răspunsuri.

Au fost stabilite diverse activități care țin de petrecerea Lunii pentru viață 2019 – „Unic din prima secundă”, având ca punct culminant desfășurarea Marșului pentru viață 2019 în câteva parohii din Protopopiat.

S-au discutat detalii privind organizarea tradiționalului festival ortodox pascal ”Hristos a înviat!”.

Au urmat probleme curente și comunicări administrative, dar și o serie de alte detalii, fiind abordate diverse aspecte ce țin de activitatea culturală, pastoral-misionară și administrativă a parohiilor din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Sursa: http://protopopiat-criuleni-dubasari.md/

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
838

Festivalul de cântece Pascale în s.Popeștii de Sus

  Astăzi 6 mai 2016, după săvârșirea Sf.Liturghii, în curtea bisericii cu hramul ,,Nașterea Maicii Domnului” din satul Popeștii de Sus, raionul Drochia cu binecuvântarea preotului paroh Grigorie Lăcustă, am organizat un festival de cântece Pascale. La festival au participat tinerii din satele Popeștii de Sus și Popeștii de Jos, însoțiși de profesorii de religie […]