Sărbătoarea Învierii Domnului la biserica “Întâmpinarea Domnului”, USM

236

Sărbătoarea Învierii Domnului a adunat, ca în fiecare an, numeroşi creştini la biserica “Întâmpinarea Domnului” din incinta USM pentru a împărtăși din marea bucurie a Sfintelor Paști.  

Slujba Învierii, Utrenia şi Sfânta Liturghie au fost oficiate de un sobor de preoți și diaconi în frunte cu preotul paroh, Octavian Moșin. După chemarea „Veniţi să luaţi Sfânta Lumină” a urmat înconjurul complexului universitar  şi slujba Învierii.  A urmat învăţătura despre Sfintele Paşti a Sf. Ioan Gură de Aur: " Gustați toți din ospățul credinței. Împărtășiți-vă toți din bogăția bunătății. Să nu se plângă nimeni de lipsă, că s-a arătat Împărăția cea de obște. Nimeni să nu se tânguiască pentru păcate, că din mormânt iertare a răsărit. Nimeni să nu se teamă de moarte, că ne-a izbăvit pe noi moartea Mântuitorului. A stins-o pe ea Cel ce a fost ținut de ea.". După care s-a continuat cu Utrenia Învierii şi Sfânta Liturghie.

Părinte Octavian a ținut un cuvânt de învățătură către cei prezenţi.

„Sufletele noastre sunt pline de răni, care ne împiedică să trăim în bucurie și fericire. Pentru toate aceste răni există doar un singur doctor – Dumnezeu, un singur spital – Biserica, şi un singur medicament – bucuria. Acea bucurie care ne tămăduieşte de toată rana sufletului, a inimii și a minții, acea bucurie pe care nu o putem găsi decât în Hristos Cel răstignit şi înviat”, a subliniat părintele.

Prin Învierea Domnului se vrea învierea noastră, pentru o viață mai plină de sens, de legătură cu Dumnezeu și cu aproapele, de pace și de bucurie.

Drept aceea, să facem din acest praznic un prilej de înnoire a vieţii noastre, de îndreptare şi de îmbunătăţire a ei, prin credinţă, prin muncă cinstită şi prin fapte bune.

Fie ca aceste zile să fie mai senine, să le petrecem în armonie cu cei din jur și să avem folos duhovniocesc din ceea ce facem.

Hristos a Înviat!

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole Asemănătoare
267

15 februarie – hramul USM și Ziua tineretului ortodox

E o frumoasă tradiţie ca de praznicul „Întâmpinarea Domnului” – hramul Universităţii de Stat din Moldova, să se adune mulţime de tineri și profesori. Edificiu, care datează cu anul 1880, a fost zidit pentru tinerii învăţăcei. Astfel, Şcoala duhovnicească pentru băieţi, apoi Seminarul Teologic şi până nu demult Academia Teologică, au fost instituţiile ce au […]

Articole postate de același autor
711

Cred Doamne!…Cred!

Era un călugăr eremit, slab de înger. Iar diavolul îl învăţa bătându-şi joc de el, ca Sfintele Daruri sunt doar pâine şi vin. Într-o duminică dimineaţa, când se pregătea după rânduiala schitului, să meargă în biserică pentru sfânta Liturghie diavolul i-a zis: – De ce vrei să te duci? Dacă e doar pâine simplă, mai […]