Săptămâna Tineretului Ortodox la Ungheni

100

Miercuri, 28 martie 2018, r-nul  Ungheni a participat la activitățile din Săptămâna Tineretului Ortodox, din Episcopia de Ungheni și Nisporeni la care au participat mai mulți preoți și tineri din Protopopiatul Ungheni, participând la două activități.   

  1. Seminar: Prețuiește viața tinere!, în cadrul programului Luna Pentru Viață 2018, conferențiar fiind Ioan Gajim, Președintele Activitate Pastorală pentru Tineret, care a menționat cătoate pe care le face omul sunt mai întâi gânduri. Să fim atenți la gândurile pe care le primim în mintea noastră, căci gândul este cuvântul interior pe care, definindu-l, zicem că este mișcarea deplină a sufletului ca dialog interior nerostit
  1. Concursul Brain-Ring, ediția a V-a. Concursul dat face parte din Proiectul Asociației Tinerilor Ortodocși din Moldova: Sunt tânăr și doresc să mă manifest intelectual și cuprinde un șir de activități desfășurate în rândul tinerilor din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.     

La concurs au participat 13 echipe din r-nul Ungheni, învingătoare la acest concurs fiind selectate două echipe, cea din or. Ungheni LT Ion Creangă și Chirileni, care sau prezentat foarte bine. Pe lângă toate cadourile oferite de sponsorii noștri, tinerii vor participa la trei tabere: 

1.Tabără Tinerețea, de la egal la egal amical – perioada 5 – 8 iulie, or. Nisporeni. 

2.Tabără: De la tineri activi spre comunități participative – perioada 5 – 8 august

3.Tabără: Tinerețe fără bătrânețe -  perioada 29 august - 1 septembrie, Mănăstirea Hârbovăț.

Tot aici a fost prezentat numărul doi al revistei Tânărul Ortodox, care este un suport de dezvoltare personală a tânărului.

Finala Concursului Brain-Ring o să fie în data de 1 septembrie 2018 cu un vast program pentru tineri. Unde invităm pe toți tinerii la cea mai de amploare activitate desfășurată pentru tineri: Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova.

Moderatorul concursului a fost Ioan Gajim, Președintele Activitate Pastorală Pentru Tineret, a ținut să mulțumească sponsorilor și susținătorilor concursului dat: Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, , care sprijină proiectele ATOM, Asociației Tinerilor Ortodocși din Moldova care este promotorul proiectului, dna. Iulia Pancu, Șef Direcția Învățământ, Tineret și Sport Ungheni, Protopopiatelor și Mănăstirilor din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

sursa atosmd.club

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
440

Mamele duc mai departe toată frumuseţea credinţei

Mamele au fost şi rămân creştinele care au contribuit la realizarea sfinţilor, savanţilor, a oamenilor de creaţie. Ele sunt cele care au umplut Bisericile, au umplut mănăstirile cu feciori, cu preoţi care slujesc neîncetat Liturghia în bisericile şi mănăstirile noastre. Ele sunt cele care au ostenit zi şi noapte, la pieptul lor au ţinut copiii, […]