Săptămâna Familiei În Protopopiatul Râșcani

519

Familia a ocupat întotdeauna un loc central în învăţătura creştină despre viaţă, fiind înţeleasă drept comunitatea de bază a umanităţii, de care depind dezvoltarea, stabilitatea şi, mai ales, existenţa întregii omeniri. Familia a fost binecuvântată de Dumnezeu când a fost creat omul, bărbat şi femeie, şi este expresia iubirii lui Dumnezeu faţă de oameni, adevăr care a fost întărit prin participarea Mântuitorului la nunta din Cana Galileii, unde El a săvârşit, la cererea Maicii Sale, schimbarea apei în vin, în favoarea unei familii nou întemeiate. Astăzi, familia creştină este confruntată cu multe probleme îngrijorătoare, atât pe plan social, cât şi în plan spiritual.

 ,,Voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui”(Mt. 18,16) ne spune Hristos și tot El ne încredințează că ,, Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului”(Mt. 28,20). Astfel și familia creștina – ,,Biserica mica”, va dăinui în timp  cu harul și purtarea de grijă a Bunului Dumnezeu.

În săptămâna care a fost declarată de către ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove, Săptămână a Familiei, în protopopiatul Râșcani s-au petrecut mai multe evenimente.

Joi, 18 mai 2017, în incinta casei de cultură Costeşti s-a desfăşurat concertul ,,Prin cultură și artă vom fi”, organizat de Secţia Cultură a or. Rîşcani în frunte cu doamna Emilia Garbuz. Evenimentul l-a avut drept invitat pe prot. Oleg Mîță, parohul Bisericii din localitate. Părintele le-a adresat celor prezenţi un cuvânt de zidire duhovnicească, în care a explicat că adevărata cultură se naște în familia creştină. Familia creştină, astăzi, trebuie să fie mărturisitoare a iubirii Preasfintei Treimi şi o icoană a iubirii nepătimaşe a protopărinţilor Adam şi Eva din rai. Numai o familie bazată pe iubire şi respectarea legilor lui Dumnezeu va rezista. Legătura iubirii păstrează membrii familiei într-o adevărată unitate între ei şi împreună cu Dumnezeu.

La 19 mai, gimnaziul ,,Gh.Rîşcanu” din or. Râșcani a găzduit o intâlnire desfăşurată sub genericul  "Familia creştină, calea spre mântuire". La această manifestare au participat elevii claselor a 9-a împreună cu profesorii. Tema a fost abordată de către prot. Teodor Domnița şi pr. Constantin Râciu. S-a discutat despre  importanţa păstrării valorilor familiei creștine. Privită din perspectiva existenţei umane, familia reprezintă un adevărat izvor de viaţă. Familia este singura care înnoieşte permanent lumea, aducând cu sine copii care, mai apoi, vor deveni cei ce vor întemeia la rândul lor alte familii. 

În seara aceleiaşi zile la Casa de Cultură din or. Râșcani  a avut loc un concertul de caritate ,,Menținem flacăra speranței” întru susținerea Anei Rusu, mamă a 2 copii, care suferă de o maladie gravă și are nevoie de un tratament costisitor. Evenimentul a fost organizat de fililala Râșcani a Forului Organizaţiilor de Femei din Republica Moldova, condusă de doamna Elena Crețu și a debutat cu cu slujba de Te Deum pentru sănătate, oficiat de un sobor de preoți. 

Protopopiatul Râşcani 

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole Asemănătoare
472

Întâlniri duhovnicești la Tabăra ”Vulturașul”, r. Râșcani

Luna iulie a presupus trei întâlniri duhovnicești ale slujitorilor Protopopiatului Râșcani cu aproximativ 700 de copii și pedagogi din Tabăra ”Vulturașul”, s. Șaptebani, r. Râșcani. În seara zilei de duminică, 24 iulie, șase preoți din circumscripție, în frunte cu părintele blagocin Sveatoslav Ungurean, au organizat un set de activități cultural-spirituale. Părintele protopop i-a provocat pe […]

Articole postate de același autor
3851

10 reguli de aur pentru creșterea unui copil

1. COMPORTAMENTUL TĂU ESTE CEL MAI IMPORTANT ELEMENT AL EDUCAȚIEI COPILULUI Nu presupune că îți educi copilul doar când discuți cu el, când îi predai sau când îi ceri să facă ceva. Îi influențezi dezvoltarea în fiecare moment al vieții tale, chiar și atunci când nu ești acasă. Modul în care te îmbraci sau vorbești […]