Să vă spun o pildă care mie mie mi-a plăcut tare…

689

Nu trebuie niciodată să judecăm. Să nu ne uităm la masca de afară. 

Erau două fetiţe la orfelinat, pe una a luat-o o călugăriţă să o crească şi pe una a înfiat-o o prostituată. şi se spune că Andrei cel Nebun pentru Hristos, întreabă pe Dumnezeu:

"- Doamne, dar cu ce sunt vinovate aceste suflete? De una a picat să fie luată spre lucrare duhovnicească şi una să pice în mâna femeii uşoare?!" Şi răspunde Dumnezeu:

"- Nu aşa se gândeşte! Lucrurile se fac după voia interioară şi voia divină! Că pe care a luat-o călugăriţa, este dintr-o mamă foarte desfrânată, dar trăind într-un mediu sănătos, va deveni serioasă. Iar cea pe care a înfiat-o prostituata, este dintr-o mamă foarte bună şi sănătoasă, şi oricât va încerca să o împingă şi pe ea spre păcat, ea nu va ceda niciodată şi o va îndrepta şi pe prostituată, spre bine!" Vedeţi cum lucrează Dumnezeu? Cum sunt gândurile lui Dumnezeu şi gândurile noastre!

“Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre şi căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul. Ci, cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât sunt de sus căile Mele faţă de căile voastre şi gândurile Mele faţă de gândurile voastre.” ( Isaia 55, 8-9 )


Articole postate de același autor
4950

Să ne străduim cât putem să fie liniște și pace în casele noastre

Să învățăm să fim buni și blânzi cu toată lumea, dar mai cu seamă cu soțiile noastre, să ne dăm multă silință, ca și atunci când ele ne ceartă pe drept sau pe nedrept, să nu le răspundem tot cu ceartă, ci să urmărim un singur lucru, să punem capăt pricinilor de supărare și să […]