Să vă spun o pildă care mie mie mi-a plăcut tare…

554

Nu trebuie niciodată să judecăm. Să nu ne uităm la masca de afară. 

Erau două fetiţe la orfelinat, pe una a luat-o o călugăriţă să o crească şi pe una a înfiat-o o prostituată. şi se spune că Andrei cel Nebun pentru Hristos, întreabă pe Dumnezeu:

"- Doamne, dar cu ce sunt vinovate aceste suflete? De una a picat să fie luată spre lucrare duhovnicească şi una să pice în mâna femeii uşoare?!" Şi răspunde Dumnezeu:

"- Nu aşa se gândeşte! Lucrurile se fac după voia interioară şi voia divină! Că pe care a luat-o călugăriţa, este dintr-o mamă foarte desfrânată, dar trăind într-un mediu sănătos, va deveni serioasă. Iar cea pe care a înfiat-o prostituata, este dintr-o mamă foarte bună şi sănătoasă, şi oricât va încerca să o împingă şi pe ea spre păcat, ea nu va ceda niciodată şi o va îndrepta şi pe prostituată, spre bine!" Vedeţi cum lucrează Dumnezeu? Cum sunt gândurile lui Dumnezeu şi gândurile noastre!

“Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre şi căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul. Ci, cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât sunt de sus căile Mele faţă de căile voastre şi gândurile Mele faţă de gândurile voastre.” ( Isaia 55, 8-9 )


Articole postate de același autor
422

Nu suntem niciodată singuri când răbdăm încercările

Nu suntem niciodată singuri când luptăm cu ispitele şi când răbdăm încercările. Iubirea lui Dumnezeu şi a sfinţilor iradiază spre noi şi în noi, întărindu-ne. Oare iubirea mamei nu-şi trimite undele ei întăritoare peste fiul aflat în necazuri, chiar dacă el nu o simte? Cu cât e cineva mai desăvârşit, cu atât e mai puţin […]