Să vă rugaţi fie şi numai cinci minute, dar să vă dăruiţi lui Dumnezeu cu iubire şi dor fierbinte

9487

În rugăciune, însemnătatea are nu durata în timp, ci intensitatea. Să vă rugaţi fie şi numai cinci minute, dar să vă dăruiţi lui Dumnezeu cu iubire şi dor fierbinte. Unul se poate ruga o noapte întreagă, iar altul numai cinci minute, şi această rugăciune de cinci minute să fie mai înaltă. De bună seamă, aceasta este o taină, dar aşa este. Ascultaţi-mă, copiii mei, să vă dau un exemplu. Un monah călătorea prin pustie şi a întâlnit un alt monah. S-au salutat.

– De unde vii? îi zice. – Din satul cutare. – Cum petreceţi acolo? – E o secetă cumplită. Suntem necăjiţi. – Ei, şi ce-aţi făcut? V-aţi rugat? – Da. – A plouat? – N-a plouat. – Se pare că nu v-aţi rugat cum trebuie. Să facem şi aici o rugăciune către Dumnezeu, să ne ajute. Şi, aşa cum erau acolo, au început să se roage. Îndată a venit un norişor care s-a mărit, s-a întunecat, a coborât şi, iată! A slobozit multă ploaie. Ce se făcuse? Rugăciune adevărată. Puţină rugăciune s-a făcut şi a plouat. Însemnătatea intensităţii.

Ne vorbeşte părintele Porfirie – Viaţa şi cuvintele, Editura Egumeniţa, 2003, p. 218-219


Articole Asemănătoare
Articole postate de același autor
8366

Mintea e ca o moară: ce bagi, aia macină

Ar trebui să ne îmbogăţim mintea cu cât mai multe gânduri plăcute lui Dumnezeu, cu gândurile care se potrivesc cu voia lui Dumnezeu. Şi astfel de gânduri găsim în primul rând în Sfânta Scriptură, apoi găsim în cărţile de îndrumare duhovnicească, dar mai ales şi mai întâi în sfintele slujbe. Aşa că e de mare […]Urmăriți-ne pe Facebook!