„Rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav…“

210

De este cineva bolnav între voi, să cheme preoţii Bisericii şi să se roage
pentru el, ungându-l cu untdelemn întru numele Domnului.
Şi rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi Domnul îl va ridica,
şi de va fi făcut păcate, se vor ierta lui.
(Iacov 5, 14-15).

Miercuri, 09 august 2017, în ziua prăznuirii Sfântului Mucenic Pantelimon, doctorul fără de arginţi, la biserica cu hramul "Sf. Irh. Petru Movilă" din localitatea Dumbrava, un sobor de preoți în frunte cu parohul sfântului locaş, prot. Octavian Moşin, au săvârşit Taina Sf. Maslu.

Cu această ocazie părintele a venit cu un cuvânt de învăţătură către creştini în care a menţionat că prin rugăciunile pe care le înălţăm către Sfântul Pantelimon, dobândim de la Dumnezeu har, milă şi binecuvântare, dar şi tămăduiri de bolile trupeşti şi sufleteşti. 

"Taina Sfântului Maslu, este slujba prin care Biserica se roagă pentru cei bolnavi, dăruindu-le harul tămăduirii, al iertării păcatelor prin ungerea cu untdelemn sfinţit însoţită de rugăciunea preoţilor. Ne rugăm la săvârşirea acestei Taine, în primul rând, pentru vindecarea trupească, dar această nu înseamnă că ea este și cea mai importantă. Ne rugăm și pentru vindecarea duhovnicească, și pentru iertarea păcatelor. Ca parte a vindecării duhovnicești, ne rugăm să avem liniște în suflet și în cuget, să avem conștiința împăcată şi să dobândim puterea rugăciunii și a dragostei. Dumnezeu să vă dăruiască sănătate sufletească și trupească, să vă dea liniștea şi pacea, atât de necesare fiecăruia, căci şi medicamentele prescrise de medici au o putere mult mai mare și mult mai eficientă, dacă se întâlnesc într-un om împăcat cu sine şi cu ceilaţi”, - a menționat părintele Octavian.

Ca dovadă a importanţei şi deosebirii acestei rânduieli bisericeşti a fost numărul mare de credincioşi prezenţi la săvârşirea acestei Taine. Totodată credincioșii au avut posibilitatea să se închine icoanei cu chipul Sf. Irh. Spiridon al Trimitundei, Făcătorul de minuni, cu o părticică din sfintele sale moaște.

Această prezentare necesită JavaScript.

 


Articole Asemănătoare
141

S-a încheiat tabăra de limbă engleză “Speaking English for Beginners”

În perioada 20 iulie – 20 august 2017 biserica cu hramul “Sfântul Ierarh Petru Movilă” din s. Dumbrava a desfășurat tabăra de limbă engleză cu genericul “Speaking English for Beginners”, la care s-au înscris peste 30 de persoane din localitate. Studiul s-a axat mai mult pe comunicare, iar vârsta învățăceilor a fost de la 5-6 […]

Articole postate de același autor
97

Colindători din orașul Ștefan Vodă la Reședința mitropolitană din Chișinău

Corul mixt al bisericii cu hramul Sf. Ioan Botezătorul din orașul Ștefan Vodă l-a colindat astăzi, 04 ianuarie 2018, pe Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir. Evenimentul a avut loc, la Reședința mitropolitană din Chișinău, în biroul Mitropolitului. După un bogat recital de colinde strămoșești, Înaltpreasfinția Sa i-a binecuvântat şi le-a mulţumit „pentru frumoasele colinde și lucrarea […]