Rețetă mănăstirească de post: Sarmale cu miez de nucă

1332

Pentru 4 porții aveți nevoie de:

Ingrediente: 1 kg varză murată, 6 linguri de orez, 3 linguri de arpacaș, 80 gr. miez de nucă, o rădăcină de țelină, 2 morcovi mici, o ceapă mare, 80 ml de ulei, sare, piper, cimbru.

Mod de preparare:

Varza se lasă în apă rece, la desărat, apoi se clătește, se aleg foile netede, întregi, de mărimea dorită și se pun deoparte. Ceapa se curăță și se toacă, țelina și morcovul se dau prin răzătoare, iar nuca prin mașina de tocat fină. Arpacașul se lasă o oră la înmuiat înainte de preparare. Se amestecă toate ingredientele, se călesc câteva minute în jumătate din cantitatea de ulei și se condimentează după gust cu sare, piper și cimbru. Se lasă apoi să se răcească și se umplu sarmalele în foile de viță alese. Sărmăluțele se așează în vas, după care se toarnă deasupra restul de ulei și apă, până se acoperă. Se fierb până se pătrunde varza.

Vă dorim poftă bună!

 


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
339

„Dacă nu ar fi fost Eva, nu ar fi trebuit acum să muncim din greu”

Mulți sunt supărați pe Eva, pentru că a căzut. Atunci păcatul primilor oameni a intrat în lume și odată cu acesta, moartea. De aceea ne chinuim. Țin minte un exemplu legat de această problemă: Un tată avea două fiice care își aminteau des de Eva, zicând:”Dacă nu ar fi fost Eva, nu ar fi trebuit […]