Rețetă mănăstirească de post: Sarmale cu miez de nucă

2818

Pentru 4 porții aveți nevoie de:

Ingrediente: 1 kg varză murată, 6 linguri de orez, 3 linguri de arpacaș, 80 gr. miez de nucă, o rădăcină de țelină, 2 morcovi mici, o ceapă mare, 80 ml de ulei, sare, piper, cimbru.

Mod de preparare:

Varza se lasă în apă rece, la desărat, apoi se clătește, se aleg foile netede, întregi, de mărimea dorită și se pun deoparte. Ceapa se curăță și se toacă, țelina și morcovul se dau prin răzătoare, iar nuca prin mașina de tocat fină. Arpacașul se lasă o oră la înmuiat înainte de preparare. Se amestecă toate ingredientele, se călesc câteva minute în jumătate din cantitatea de ulei și se condimentează după gust cu sare, piper și cimbru. Se lasă apoi să se răcească și se umplu sarmalele în foile de viță alese. Sărmăluțele se așează în vas, după care se toarnă deasupra restul de ulei și apă, până se acoperă. Se fierb până se pătrunde varza.

Vă dorim poftă bună!

 


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
725

Părintele la care te spovedești e și duhovnicul tău?

Am avut de curând o discuție cu o persoană despre duhovnici. Și aveam impresia că ne contrazicem. Dar mi-am dat seama că vorbim despre lucruri diferite, sau mai bine zis, despre persoane diferite. Acea persoană încerca să-mi spună că mulți duhovnici anulează practic libertatea ucenicilor și că de fapt libertatea ucenicilor în raport cu duhovnicul […]