Raport 2015-2017: Persecuţiile împotriva creştinilor sunt mai grave decât în orice moment al istoriei

3144

Persecuţiile împotriva creştinilor sunt mai grave decât în orice moment al istoriei,iar în mai multe cazuri genocidul şi alte crime împotriva umanităţii dovedesc faptul că Bisericile din anumite regiuni se află în faţa pericolului de a fi exterminate, se menţionează întru-un raport al fundaţiei catolice Aid to the Church In Need emis în data de 12 octombrie.

China, Eritreea, Irak, Nigeria, Coreea de Nord, Pakistan, Arabia Saudită, Sudan şi Siria fac parte din categoria statelor în care persecuţia împotriva creştinilor a atins cote alarmante. În Egipt, India şi Iran persecuţiile sunt considerate a avea o intensitate mare sper extremă, în timp ce în Turcia sunt moderate spre mari.

În unele ţări statul este principalul persecutor, în timp ce în altele grupurile sociale sunt culpabile.

Orientul Mijlociu este un punct central al raportului. Guvernele din Vest şi Naţiunile Unite, se precizează în raport, nu au reuşit să acorde sprijin creştinilor în ţări precum Irak şi Siria. În lipsa unor organizaţii creştine şi a altor instituţii care au oferit ajutor, prezenţa comunităţilor creştine în Irak, precum şi în alte zone ale Orientului Mijlociu ar fi fost pusă sub semnul întrebării.

Statul Islamic şi alţi militanţi au comis acte de genocid în Siria şi Iak, iar în Nigeria grupul radical islamist Boko Haram a pornit o persecuţie violentă împotriva creştinilor. Există informaţii despre cazuri în care creştini din Coreea de Nord au fost ucişi prin înfometare, răstigniţi şi incendiaţi. Acolo, creştinătatea este asociată cu influenţa americană, iar membrii comunităţilor sunt executaţi ca spioni.

În Sudan, guvernul a dispus distrugerea a numeroase biserici creştine, iar credincioşii arestaţi pentru prozelitism sau comportament indecent. 24 de creştini au murit în urma unui atentat în Pakistan desfăşurat în duminica Paştelui, în oraşul Lahore.

Persecuţia în India a înregistrat o creştere începând cu anul 2014, unii dintre creştini fiind obligaţi să se lepede de credinţa lor sub ameninţările violenţei şi să participe împotriva voinţei lor la ritualuri hinduse. În 2016, 10 persoane au fost ucise, iar peste 500 clerici hărţuiţi pentru credinţa lor.

În China autorităţile din anumite provincii au distrus biserici, iar diferite simboluri creştine au fost interzise. În Egipt au avut loc două atentate cu bombă în decembrie 2016 şi aprilie 2017 care au vizat comunităţile creştine. Atentatele revendicate de Statul Islamic s-au soldat cu numeroase victime şi pierderi materiale.

Raportul cu titlul Persecutat şi Uitat? face referire la anii 2015-2017 şi descrie creştinismul drept cea mai oprimată comunitate de credinţă din lume. Persecuţiile împotriva creştinilor au atins cote noi şi impactul acestora abia începe să fie simţit în toată oroarea lui, se mai menţionează în raport.

Sursă info: http://basilica.ro


Articole postate de același autor
1230

Adunarea ordinară și mărturisirea preoților din Vicariatul de Orhei

Miercuri 27 martie 2019, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, a avut loc Adunarea Ordinară a preoților din Vicariatul de Orhei în catedrala episcopală „Sf. M. Mc. Dimitrie” din Mun. Orhei Adunarea a fost prezidată de Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove. La […]