PS Siluan, Episcop de Orhei, a prezidat Adunarea preoților din Vicariatul de Orhei

35

Luni, 19 iunie 2017, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, a avut loc Adunarea Ordinară a preoților din Vicariatul de Orhei în biserica cu hramul „Sf. M. Mc. Dimitrie” din cadrul mănăstirii Curchi.

Adunarea a fost prezidată de Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove și Președinte al Sectorului Sinodal „Mănăstiri și Viață Monahală”.

La întrunire au fost prezenți șefii de sectoare ai Vicariatului de Orhei, Duhovnicul Vicariatului, Prot. Mitr. Grigorie Postu, reprezentanții celor patru departamente, precum și toți slujitorii Bisericilor din cuprinsul raionului Orhei.

În cadrul acesteia au fost discutate mai multe subiecte de o importanță vitală pentru viața Vicariatului și pentru buna desfășurare a vieții bisericești.

În cuvântul adresat la începutul adunării, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, a ținut să facă o diagnosticare a activității parohiilor, prezentând preoților atât faptele și evenimentele majore de succes din ultimul trimestru, cât și nereușitele din unele comunități, propunându-se soluții în acest sens.

Totodată, Preasfinția Sa a mulțumit preoților pentru munca jertfelnică pe care o depun întru păstrarea și promovarea Sfintei noastre Ortodoxii, dorindu-le putere de muncă și pentru viitor, spre slava Bisericii străbune.

În continuare s-au abordat diverse probleme privind viața duhovnicească și cea parohială prezentate de către șefii de sectoare, iar mai apoi, în fața Episcopului de Orhei, au fost prezentate de către slujitorii Vicariatuluiși alte probleme organizatorice şi administrative din activitatea cotidiană a parohiilor, care au apărut în ultima perioadă, propunându-se și unele îndemnuri și modalități concrete de soluționare de către Preasfinția Sa.

După încheierea adunării, a urmat prezentarea dărilor de seamă trimestrială a clericilor din Vicariat.

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
500

Te rog, iartă-mă şi mă ajută!

Părinte, până la ce punct ne ajută Dumnezeu în nevoinţa duhovnicească? Până în punctul în care şi noi îl ajutăm pe Dum­nezeu ca să ne ajute. Când cerem ceva de la Dumnezeu şi mult timp nu ajută, să ştiţi că există mândrie. Dacă avem patimi, de pildă, lăcomia pântecului, vorba deşar­tă, mânie, invidie etc. şi […]Urmăriți-ne pe Facebook!