Prin faptele milei și ajutorării aproapelui să dobândim Raiul

914

Aproape de porțile orașului Chișinău, de câțiva ani bucură privirile creștinilor biserica de lemn cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” – un monument istoric şi arhitectural deosebit, care a rezistat secolelor și vremurilor vitregi.

Enoriașii acestei biserici împreună cu preotul-paroh și-au propus să îndeplinească poruncile Evangheliei, nu numai prin cuvânt, dar și prin fapte, prin faptele milei și ajutorării aproapelui…

Astfel, în perioadă 21 noiembrie 2015 – 14 ianuarie 2016, la iniţiativa parohului bisericii de lemn „Adormirea Maicii Domnului”, Protoiereul Sergiu Curnic, cu suportul ctitorilor și a oamenilor de bună credință au fost organizate multiple acţiuni caritabile destinate copiilor nevoiași proveniți din familiile social-vulnerabile.

În toiul sărbătorilor de iarnă, 18 familii defavorizate au primit daruri în valoare de 180 000 lei. Îndemnaţi de preotul bisericii de lemn “Adormirea Maicii Domnului” din Capitală, Protoiereul Sergiu Curnic, enoriaşii au adunat, în câteva săptămâni, acești bani şi le-au procurat copiilor produse alimentare, produse de igienă personală, îmbrăcăminte și tehnică de uz casnic. O minoră – Aliona Filip, care a fost transferată la internatul din Târnova a fost luată sub patronajul Bisericii de lemn, iar patru surori din satul Bahmut au primit în dar o casă. Locuinţa este situată aproape de şcoală şi de traseul Chişinău-Ungheni.

“Aceşti copii ne-au aşteptat plini de speranţe şi bucurii, iar în ochii lor am remarcat tristeţe şi griji, pe care un copil nu ar trebui să le aibă. Împreună am reuşit să le oferim pe lângă cadouri, zâmbete și speranţa că anul acesta se vor bucura de un Crăciun mai Bun”, a mentionat părintele Sergiu Curnic, preotul Bisericii de lemn.

Această campanie a fost o continuare a campaniei de binefacere realizată de către Biserica de lemn “Adormirea Maicii Domnului” în perioada 15 – 29 august 2015, în urma căreia au beneficiat de rechizite și uniforme școlare, echipament sportiv și produse alimentare în sumă de 100 000 lei, 48 de copii din mai multe familii social vulnerabile de la noi din țară.

sursa http://mitropolia.md/


Articole postate de același autor
784

Totul se poate cumpăra

Oamenilor le este cu neputinţă să trăiască fără lucruri materiale. E un fapt cât se poate de evident. Dumnezeu ne-a dăruit lumea întreagă, cu condiţia să-i dăm o întrebuinţare bună şi să nu ne împătimim acumulând bunuri fără măsură. Pentru că goana după cele pământeşti îi face pe mulţi să-şi strice viaţa de aici şi […]