Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei a săvârșit slujba de sfințire a Troiței înălțate la intrarea în localitatea Teleșeu, r. Orhei

425

Joi, 14/27 aprilie 2017, în ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Martin Mărturisitorul, Episcop al Romei, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei și Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, a săvârșit slujba de sfințire a Troiței înălțate la intrarea în localitatea Teleșeu, r. Orhei.

Această Troiță deosebit de frumoasă a fost înălțată și restaurată cu stăruința unui grup de credincioși mărinimoși din satul Teleșeu și cu stăruința Părintelui Paroh Dumitru Burlacu.

La acest frumos eveniment au fost prezenți și parohii satelor vecine, printre care și Prot. Mitr. Oleg Dolghieru, Șef de Sector din cadrul Vicariatului de Orhei.

În cuvântul de la sfârșitul slujbei, Episcopul de Orhei a felicitat creștinii, dar și pe Părintele Paroh al satului Teleșeu, Dumitru Burlacu, cu prilejul acestui eveniment special pentru comunitate, dorindu-le ajutor de la Dumnezeu în „drumul” vieții pământești și să nu uite nici pentru o clipă de Jertfa Supremă care a fost adusă pe Marele Altar al Răstignirii de către Marele Răstignit, Veșnicul Arhiereu, Domnul Iisus Hristos, Cel Care s-a jertfit pentru noi și pentru mântuirea noastră.

De asemenea, Preasfinția Sa a transmis salutările și binecuvântările părintești ale ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir.

În încheiere au fost înmânate solemn din partea ÎPS Mitropolit Vladimir de către Preasfințitul Siluan, diplome și distincții bisericești ctitorilor acestui frumos monument al credinței noastre ortodoxe.

La sfințire au asistat credincioși și tineri, precum și înalți oaspeți din parohiile învecinate.

Răspunsurile liturgice la slujbă au fost date de către corul de femei al parohiei, condus de doamna preoteasă, Burlacu (Panuș) Aliona.

După slujba de sfințire, ierarhul, însoțit de preoții Vicariatului de Orhei, a vizitat Biserica „Înălțarea Domnului” din localitate

sursa http://manastireacurchi.md

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
2154

Iubirea nu înseamnă doar să te bucuri cu cei ce se bucură, ci şi să plângi cu cei ce plâng

Iubiţii mei fraţi, Dumnezeu este iubire si cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu şi Dumnezeu rămâne în el, glăsuieşte cu putere apostolul iubirii, Sfântul Evanghelist Ioan (I Ioan 4, 17). Iubirea este floarea cea mai frumoasă din gradina feluritelor virtuţi, culoarea cea mai puternică a curcubeului ceresc, mărgăritarul cel mai scump din coroana […]