Părintele Vasile Gulivati (1929 – 2017) – Păstor blând al Bisericii lui Hristos

1044

Am primit cu întristare vestea trecerii din această viață vremelnică, în seara zilei de 30 decembrie 2017, a părintelui Vasile Gulivati, cleric al capelei ”Întâmpinarea Domnului” din incinta USM.

Este unul din preoții care au suferit prigoana credinței, fiind deportat și a îndurat foamea.

În cei aproape 50 de ani de slujire a fost un preot plin de dăruire, încercând să păstrorească pe cei încredințați pe drumul cel drept,

Pe lângă deosebitele calități în lucrarea pastoral-misionară, părintele Vasile s-a dovedit a fi un bun chivernisitor al bunurilor materiale ale parohiei, desfășurând o rodnică activitate gospodărească.

După o suferință grea, pe care a purtat-o cu bărbăție, la vârsta de 88 de ani, Părintele Vasile a trecut la cele veșnice, rămânând în conștiința tuturor celor care l-au cunoscut ca un păstor blând şi înţelept, de o distinsă ținută morală, care a slujit Biserica lui Hristos cu statornicie.

În acest ceas de vremelnică despărţire, până la Învierea de obşte, ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Cel înviat din morţi, să odihnească sufletul slujitorului Său Preotul Vasile, în lumina cea neînserată a Împărăţiei Sale, unde „drepţii ca luminătorii strălucesc”, să mângâie familia îndoliată şi pe toţi cei care astăzi sunt întristaţi de plecarea sa dintre noi.

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, slujba Liturghiei a fost oficiată în sobor de preoți, iar prohodul l-a săvârșit PS Ioan, Episcop de Soroca, care a vorbit despre viața și activitatea regretatului părinte.

Veşnica lui pomenire din neam în neam!

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
460

Preotul Valeriu Pistrui din Iargara atacat în stradă

Preotul Valeriu Pistrui din oraşul Iargara a fost agresat din nou în stradă, chiar lângă propriul automobil. Poliţiştii susţin că părintele a fost lovit în regiunea capului cu un obiect dur. „Am fost lovit de o persoană necunoscută, în regiunea capului. La care am căzut în genunchi. Căzând m-am lovit de poarta automobilului şi am […]