Părintele Constantin Necula, despre coronavirus: „Pentru a reduce oarecum virusarea, cred, personal, că ar trebui să închidem unele canale de informaţie. Inclusiv Facebook-ul”

5564

Preotul Constantin Necula le recomandă enoriaşilor să se informeze corect, din surse sigure, despre coronavirus, o boală care, susţine el, "ne-a dovedit cât de fragili suntem".

"Coronavirusul ne-a dovedit, a câta oară, cât de fragili suntem. Cât de răniţi suntem în curajul nostru. Am auzit în ultimii ani tot mai mult că nu mai semănăm cu bunicii noştri, că medicina a evoluat, că omul modern a evoluat ... Aşa este. Până la punctul în care ne intersectăm cu boala. De data aceasta, o explozie de coronavirus dintr-o piaţă din Wuhan. Sau nu. Nici nu ştim încă de unde. Pentru mine nu este decât încă o provocare la adresa cercetătorilor din domeniul bio-medicinei. Şi una la morala socială şi acordul fiecăruia dintre noi la regulile de igienă minimală. Mai în glumă, mai în serios: s-au golit toate rafturile de conserve, nu şi cele cu săpunuri şi materiale igienizante. Şi am mai învăţat ceva din criza aceasta de sănătate, inclusiv publică - suntem mai puţin inteligenţi în situaţii de genul acesta decât bunicii noştri", a declarat joi, pentru AGERPRES, preotul Constantin Necula.

Potrivit părintelui Necula, oamenii sunt "într-o criză a ecologiei sufletului".

"Pentru a reduce oarecum virusarea cred, personal, că ar trebui să închidem unele canale de informaţie. Inclusiv Facebook-ul, care aproape că a făcut explozie de informaţii inflamate, un soi de ganglioni limfatici ai ciudatei stări de metastază a comunicării umane. Ţine de noi reducerea dezastrului legat de coronavirus? Ţine de curajul medicilor şi inteligenţa cercetătorilor? Ţine de noi ca oameni şi comunităţi. Să ne îngrijim mai mult de noi, de ceea ce mâncăm şi respirăm. De ceea ce trăim. Pentru că suntem într-o criză a ecologiei sufletului peste care vom trece greu dacă o tratăm ca simplă criză medicală", a mai spus Constantin Necula

sursa https://www.agerpres.ro/


Articole postate de același autor
4717

Rețeta dorului de mamă

Gătește, mamă, cozonacii și-i plămădește cu iubire, Presară dorul cu speranțe și fă un aluat subțire! Și din a ochilor adâncuri adaugă un pic de apă Să fie coca numai bună: nici dulce tare, nici sărată… Frământă, mamă, aluatul și prin povestea ta îl trece, Aroma fructelor uscate din amintiri să nu mai plece. Cu […]