Palatul Mitropolitan a găzduit o întrunire a asistenților parentali

80

Data de 3 decembrie marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, cu scopul principal de conștientizare și ințelegere a persoanelor care se confruntă cu o dizabilitate. Marcarea acestei zile are ca obiectiv promovarea unei mai bune înțelegeri în ceea ce privește problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități, a drepturilor și a bunăstării acestora. Este totodată o ocazie de a aborda problemele existente și de a găsi soluții optime pentru depășirea acestora.

În acest context Mitropolia Moldovei de mai mulţi ani colaborează cu Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului.  Iar la data de 29 noiembrie, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Palatul Mitropolitan a găzduit o întâlnire cu genericul „Inteligenţa emoţională şi succesul profesional ”.

La eveniment au participat 50 de asistenți parentali în grija cărora se află copii cu dizabilități. În deschiderea evenimentului, părintele protopop al sectorului I, prot. Vadim Cheibaș a adresat celor prezenţi un cuvânt de încurajare şi binecuvântare.

"Mitropolia Moldovei se implică în mai multe proiecte menite să sprijine și să aducă mângâiere celor aflaţi în suferinţă. Un loc aparte în acest sens îl reprezintă organizarea pelerinajelor, taberelor, oficierea slujblelor pentru copiii cu dezabilități, discuții și consiliere pentru părinții acestora", a menționat prot. Vadim Cheibaș.

A urmat traningul "Metode de preîntâmpinare a epuizării" desfășurat de Alexandru Bordea. La finalul evenimentului s-au discutat alte activități și întruniri desfășurate în parteneriat de către Mitropolia Moldovei și DMPDC.

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
3014

Despre cei cu suflet veritabil

În realitate, nu este așa de important cine ești, ci dacă există cineva gata să te preţuiască aşa cum eşti, cine te va primi pentru ceea ce prezinţi cu adevărat. Doar numai acela care vine la tine, când toată lumea te părăseşte şi este prietenul tău adevărat. Iar în continuare a acestui adevăr o mică […]