O Sfântă Cruce la intrarea în satul Sireți

255

Duminică, 12 august, în satul Sireți din raionul Strășeni a fost o adevărată sărbătoare de suflet. La intrarea în sat a fost ridicată o deosebită răstignire din piatră. De rând cu această sfințenie a fost săpată o fântână și se preconizează un altar de vară.

Acest eveniment a fost precedat de Sf. Liturghie oficiată concomitent în cele trei locașe sfinte din sat, în care slujesc șapte nevoitori ai mănăstirii din sat în frunte cu părintele stareț Arhim. Porfirie (Dobre).

După oficierea slujbei la biserica veche a satului, părintele stareț i, dimpreună cu preoții slujitori și credincioșii prezenți la Sf. Liturghie au mers în procesiune până la intrarea în sat. A avut loc slujba de sfințire a răstignirii și fântânii, aducându-se sincere mulțumiri ctitorului acestei lucrări, profesorul Gheorghe Avornic, care a ridicat această troiță în amintirea părinților săi, trecuți la Domnul.

Părintele stareț a rostit un cuvânt de învățătură și a îndemnat credincioșii să fie liniștiți și împăcați la intrarea în Postul Adormirii Maicii Domnului.

La eveniment a fost prezent și un grup de credincioși din parohia ”Întâmpinarea Domnului” a USM în frunte cu părintele-paroh Octavian Moșin.

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
4853

Ce este căsătoria?!

Astăzi m-a întrebat o colegă cum este să fii căsătorită. În primă fază am cedat impulsului de a da o definiție din perspectivă personală, tipic feminină, orientată la nivel administrativ: să fii căsătorită presupune să fii managerul unei gospodării și să ai grijă de soțul tău ca de un copil (căci mulți bărbați asta sunt), […]