O Sfântă Cruce la intrarea în satul Sireți

398

Duminică, 12 august, în satul Sireți din raionul Strășeni a fost o adevărată sărbătoare de suflet. La intrarea în sat a fost ridicată o deosebită răstignire din piatră. De rând cu această sfințenie a fost săpată o fântână și se preconizează un altar de vară.

Acest eveniment a fost precedat de Sf. Liturghie oficiată concomitent în cele trei locașe sfinte din sat, în care slujesc șapte nevoitori ai mănăstirii din sat în frunte cu părintele stareț Arhim. Porfirie (Dobre).

După oficierea slujbei la biserica veche a satului, părintele stareț i, dimpreună cu preoții slujitori și credincioșii prezenți la Sf. Liturghie au mers în procesiune până la intrarea în sat. A avut loc slujba de sfințire a răstignirii și fântânii, aducându-se sincere mulțumiri ctitorului acestei lucrări, profesorul Gheorghe Avornic, care a ridicat această troiță în amintirea părinților săi, trecuți la Domnul.

Părintele stareț a rostit un cuvânt de învățătură și a îndemnat credincioșii să fie liniștiți și împăcați la intrarea în Postul Adormirii Maicii Domnului.

La eveniment a fost prezent și un grup de credincioși din parohia ”Întâmpinarea Domnului” a USM în frunte cu părintele-paroh Octavian Moșin.

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
2051

Ascultarea de duhovnic înseamnă că pentru fiecare hotărâre sau pas pe care do­resc să îl fac trebuie să cer binecuvântarea duhovnicului?

Ascultarea de duhovnic înseamnă că pentru fiecare hotărâre sau pas pe care do­resc să îl fac trebuie să cer binecuvântarea duhovnicului? – Lumea înţelege ascultarea de duhovnic ca pe un fel de aprobare a unui act, a unei acţiuni. Vreau să fac cutare lucru, am aprobare sau nu am aprobare? Din păcate mulţi rămân doar […]