O seară de suflet la mănăstirea Curchi pentru copiii din centrele de plasament

456

În seara zilei de 24 octombrie 2017 un grup de 25 de copii de la Centrul pentru Copilarie, Adolescenta si Familie și Casa comunitară pentru copii în situaţie de risc au beneficiat de un pelerinaj la mănăstirea  Curchi.

Pelerinajul a fost organizat de către Biserica ”Întâmpinarea Domnului” din incinta USM și Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului.

Beneficiarii centrelor au fost însoți de colaboratorii DMPDC și membrii  Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi, care au încercat să le ofere o seară de suflet petrecută mai aproape de Dumnezeui, în anturajul deosebit al mănăstirii. 

Copiii au primit sfaturi duhovniceşti, au aflat date despre istoricul mănăstirii, au vizitat bisericile aşezământului, după care au participat la agapa frăţească oferită de obștea monahală. Înainte de reîntoarcere copiii au primit în dar cruciulițe și dulciuri pentru a se bucura pe deplin de această zi.

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
823

Sfânta şi Marea Duminică a Paştilor celebrată la Mănăstirea Curchi

Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul, să ne bucurăm și să ne veselim întru ea! Întreaga perioadă a Postului Mare Biserica Ortodoxă a stat cu fața spre altar și catapeteasma trasă asemenea lui Adam ce striga: Unde ești Lumina sufletului meu!Zilele acestea am fost martori ai ruperii de sus în jos a catapetesmei, iar […]