O coroană de spini apare în mod miraculos pe icoana Sfântului Serafim de Virița

939

O cunună de spini, nepictată de mână omenească, a apărut în mod miraculos în jurul Crucii pe o icoană a Sfântului Serafim de Virița în Severomorsk, Rusia, la 640 de mile nord de Sankt Petersburg, relatează Eparhia din Severomorsk.

Icoana a fost pictată în toamna anului 2016 și a fost adusă de la Sankt Petersburg. Suportul a fost făcut dintr-un pin care creștea pe mormântul părinților Sfântului Serafim, Nicolai Ivanovici și Khionia Alimpeivna, la biserica Sfântului Nicolae din satul Spass-Ukhra în regiunea Iaroslav. Copacul care a crescut între mormintele lor a devenit prea mare și a fost tăiat. S-a uscat în cursul a zece ani, după care au fost făcute din el suporturi pentru icoane. Această anumită icoană a fost pictată pe un asfel de suport anul trecut de o călugăriță de la Mănăstirea Diveievo. S-a hotărât ca icoana să fie trimisă Egumenului Mitrofan în Varzuga, dar el a ajuns Episcop de Severomorsk, așa că icoana a fost trimisă acolo.

52593

Totuși, atunci era un „defect” pe icoană – un cerc luminos a apărut pe crucea Sfântului Serafim de pe schima monahală. Pictorul a sugerat că poate era un nod în lemnul suportului, dat tâmplarul care a făcut lemnul a declarat că nu existau noduri. Până când a sosit icoana în Severomorsk, cercul s-a transformat evident într-o coroană pictată, atârnând de Cruce.

Apariția miraculoasă a coroanei de spini atârnând de Crucea lui Hristos este evidentă tuturor și bucuria acestui nemaipomenit har de la Dumnezeu este simțită de toți cei care se roagă înaintea icoanei.

Icoana a fost expusă public pentru prima dată vineri, 3 martie la Liturghia Darurilor mai înainte sfințite în Biserica din Severomorsk a Sfintelor Sofia, Vera, Nadejda și Liubov și va fi prezentă la toate slujbele din Postul Mare.

 

Traducere: Denisa Borza

Sursa: www.pravoslavie.ru

Se va prelua cu precizarea sursei :  Altarul Credinţei  


Articole postate de același autor
2377

Duhul gândului smerit dăruiește-l, Doamne, slugii Tale!

Amintiți-vă că porunca despre smerenie este prima poruncă a Fericirilor – iar de vreme ce este prima este și cea mai însemnată. Ați auzit vreodată cuvântul vestit de Dumnezeu prin Proorocul Isaia: Așa zice Domnul, a Cărui locuință este veșnică și al Cărui nume este sfânt: „Sălășluiesc într-un loc înalt și sfânt și sunt cu […]