„Nu plânge, mamă. Sunt veșnic!”

2222

Această frază de mare importanță nu a spus-o un oarecare preot, teolog sau un creștin virtuos, ci a spus-o un copilaș! Un băiețel de aproape cinci ani! Era bolnav de cancer la cap. Suferea mult și, pentru că era un copilaș minunat, îl iubeau mult și doctorii, rămânând mult timp alături de el. Acela însă le spunea: „Mergeți și la alți bolnavi. Vă vor și ei alături!”.

Când situația sa se înrăutățise, suferea și mai mult. Mama lui nu se putea abține și plângea în fața lui. În timp ce-și petrecea ultimele ore pe acest pământ, dintr-odată și-a fixat serios privirea sa asupra mamei și i-a spus următoarea frază, uluitoare pentru un copil de cinci ani: „Nu plânge, mamă. Sunt veșnic!”.

Cine i-a pus în gura sa cuvintele acestea adevărate și de o mare importanță? Cu siguranță a fost luminat de Dumnezeu acest fericit copil martir.

Sunt veșnic!” - iată adevărul și îndemnul cel mai important pentru orice om!

Fragment din cartea „Mângâiere a dragostei divine”, Editura Sfintei Mănăstiri a Maicii Domnului Varnakovas, Dorida, 2012, p. 50-51, Traducere și adaptare: Pr. Elisei Roncea


Articole postate de același autor
659

La Mănăstirea Curchi vor fi aduse alese sfințenii de la Mănăstirea Xenofont din Sfântul Munte Athos

În Duminica dinaintea Praznicului „Adormirii Maicii Domnului”, 26 august 2018, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, la mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la Curchi vor fi aduse alese sfințenii ale Ortodoxiei de la Mănăstirea Xenofont din Sfântul Munte Athos: Icoana Maicii Domnului „Călăuzitoarea” și Racla cu Părticele din Moaștele Sfinților Mari Mucenici Gheorghe, Purtătorul de Biruință […]Urmăriți-ne pe Facebook!