„Nu există copii străini. Ei ne reprezintă pe noi, prin ei noi vom dăinui”

1852

Miercuri, 20 aprilie 2016, un frumos eveniment prilejuit de pregătirea către Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului a fost organizat în cadrul Centrului Republican pentru Copii şi Tineri „Artico”.

Astfel, centrul de creaţie „Artico”, în colaborare cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei”, Asociaţia Obştească „Lumos”, Asociaţia Obştească „Parteneriate pentru Fiecare Copil”, a organizat o frumoasă expoziţie cu vânzări pentru lucrările create de copiii cu dizabilităţi din Moldova.

Scopul acţiunii a fost promovarea drepturilor şi imaginii persoanelor cu dizabilităţi, sensibilizarea societăţii referitor la potenţialul acestora şi la necesitatea integrării sociale, educaţionale şi profesionale a lor.

Această întâlnire de suflet a fost inaugurată cu un buchet de doine şi cântări populare prilejuite Sfintei Învieri ai Domnului, prezentat de ansamblul folcloric „Iedera”, condus de surorile Osoianu.

Prezent la inaugurarea evenimentului, preotul Constantin Cojocaru, Preşedintele Sectorului Sinodal Asistenţă Socială şi Caritate, a transmis onoratei asistenţe salutul cordial şi binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Mitropolit Vladimir al Chişinăului şi al Întregii Moldove, menţionând, printre altele:

„În spiritul pregătirii către luminata sărbătoare a Învierii Domnului, ţin să împărtăşesc cu domniile voastre această atmosferă de căldură sufletească. Vreau să accentuez că nu există copii străini. Copii sunt viitorul nostru. Ei ne reprezintă pe noi, prin ei noi vom dăinui. Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne îndeamnă să-l iubim pe Dumnezeu cu tot sufletul nostru, toată inima noastră, toată tăria noastră, şi cu tot cugetul nostru, iar pe aproapele nostru să-l iubim ca pe noi înşine. Prin această acţiune suntem îndemnaţi să nu rămânem nepăsători faţă de durerea străină, faţă de neputinţa şi nevoile speciale ale celor din jurul nostru. Suntem îndemnaţi la transpunerea în viaţă a înaltelor valori creştine de împărtăşire a dragostei faţă de aproapele”.

Printre participanţii la eveniment au fost reprezentanţii Centrului Comunitar „Agapis” din cadrul parohiei Sfântului Mare Mucenic Dimitrie din sectorul Botanica, Chişinău. Copii şi tinerii din centrul „Agapis”, conduşi de profesoara lor de pictură, doamna Victoria Balaţel, au prezentat o frumoasă colecţie de lucrări create de către ei şi colegii lor.

Numeroase trupe de creaţie au delectat auzul şi ochii participanţilor la expoziţie.

Preot Constantin Cojocaru

sursa preotconstantincojocaru.blogspot.md


Articole postate de același autor
1668

Simpozionul teologic internațional ”ARS LITURGICA De la chipul Slavei la imaginile idolilor modernităţii” la Alba Iulia, România

În perioada 8-9 mai 2017 Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a desfășurat lucrările celui de-al XVI-lea Simpozion Internațional de Ştiință, Teologie și Artă (ISSTA 2017) cu tema generală ”ARS LITURGICA De la chipul Slavei la imaginile idolilor modernităţii”. Simpozionul a debutat cu slujba de Te Deum, oficiat de către ÎPS Arhiepiscop Irineu de […]