Moaștele Sfântului şi Dreptul Simeon aduse spre închinare la Biserica “Întâmpinarea Domnului” din Chișinău

713

Veste bună pentru credincioşii ortodocşi din capitală. Începând de astăzi şi până pe 17 februarie, la Biserica “Întâmpinarea Domnului” din Chișinău (str. M. Kogălniceanu, nr. 67),  se va afla spre cinstire un fragment din moaştele Sfântului şi Dreptului Simeon. 

Vineri, 2/15 februarie, Biserica Ortodoxă prăznuieşte Întâmpinarea Domnului. Cu acest prilej,  Sfânta Liturghie la capela universitară va fi oficiată de un sobor de preoți și diaconi, începând cu ora 8.30. Sfântul și dreptul Simeon este prăznuit la 3/16 februarie, când la fel va fi oficiată sfânta liturghie. 

   Biserica va fi deschisă zilnic iar credincioșii dornici de se închina Sfântului Simeon sunt așteptați cu drag.

sursa biserica-usm.md


Articole postate de același autor
9711

Să participăm la Denii!

Deniile sunt slujbe specifice Postului Mare. Cuvântul Denie provine din cuvântul vdenia şi înseamnă slujba Utreniei săvârşită seara, fără a fi însă unită cu Vecernia şi cu Litia, ca în cazul Privegherii din ajunul duminicilor, a sărbătorilor împărăteşti şi a sfinţilor cu priveghere. Denia, ca slujbă de dimineaţă săvârşită seara, are ca scop transformarea întunericului serii în lumină liturgică, ca simbol al […]Urmăriți-ne pe Facebook!