Mitropolitul Onufrie: Doar Dragostea îi poate schimba pe oameni

957

Diavolul încearcă prin toate metodele să îl împiedice pe om de la mântuire, întinzându-I curse de tot felul.
Viaţa veşnică trebuie sa fie ţelul fiecărui creştin, insa vrăjmaşul omenirii ştiind asta doreşte sa il abata pe om de la telul sau. Scopul omului pe pământ este de a-I sluji lui Dumnezeu prin aproapele, Acela de a-şi iubi aproapele, nu de a-l judeca. Tot timpul un creştin adevărat se vede întâi pe el şi niciodata pe ceilalţi. Un creştin bine plăcut lui Dumnezeu se judecă pe el, nu pe cei din jurul sau.

Noi toţi suntem chemaţi să ne folosim de puterea dragostei. Să ne răbdăm unii pe alţii, buni, răi sau mai putin buni, sa ne acceptăm aşa cum suntem, căci cu toţii suntem fii ai aceluiaşi Tată. Acceptarea celuilalt aşa cum este el reprezintă prima formă a dragostei. Dacă Dumnezeu ne răbda aşa cum suntem, cu toate păcatele şi patimile noastre, suntem datori şi noi, la rândul nostru, să ne acceptăm între noi.

Dragostea este începutul şi sfârşitul. Dragostea este darul pe care suntem chemaţi să îl cultivăm întreagă noastră viaţă. Când ne răbdăm unul pe altul Dumnezeu este în mijlocul nostru şi ne ajută. Doar prin dragoste îl poţi ajuta şi totodată, îl poţi schimba pe cel de lângă ţine, căci doar prin dragoste ne asemănăm cu Dumnezeu. Doar dragostea ii poate schimba pe oameni.

(Cuvânt rostit de către Mitropolitul Onufrie în cadrul predicii ţinute la Catedrala Tuturor Sfinţilor de la Uman)
www.news.church.ua

traducere si adaptare Elisabeta Lascu


Articole postate de același autor
4155

Răutatea îmbătrâneşte creierul. Puterea de a raţiona şi memoria se diminuează

Ostilitatea, lipsa de empatie şi de încredere în ceilalţi manifestate în tinereţe diminuează facultăţile cognitive. În timp, situaţia se agravează, avertizează neurologii. Studiul a fost efectuat de Universitatea din Geneva pe 3.000 de persoane care la începutul cercetării aveau vârsta de 25 de ani, în medie. Un chestionar iniţial a evidenţiat trăsăturile de personalitate ale […]Urmăriți-ne pe Facebook!