Medicul Teofil Lungu – doctorii să nu mai prescrie chimioterapie, tumorile se extind, iar efectele sunt “catastrofale”

6177
  Medicul Teofil Lungu de la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială Cluj face apel către doctori să nu mai prescrie chimioterapie în cazurile de cancer la cap sau la gât, pentru că nu au rezultate, tumorile se extind, iar efectele sunt “catastrofale”, el spunând că sunt sute de astfel de cazuri.

Teofil Lung, fost şef al Clinicii de Chirurgie Maxilo – Facială din Cluj-Napoca, a declarat, că la această unitate medicală ajung foarte mulţi pacienţi cu cancer la cap sau la gât care au urmat chimio şi cobaltoterapie şi la care tumorile canceroase s-au extins.

Am un mesaj către colegii medici, pentru că fenomenul este, deja, unul cronic, sunt sute de cazuri. Medicii la care se prezintă pacienţii au învăţat în şcoală şi au imprimat în mintea lor de medici ideea că în secolul XXI cancerul se rezolvă cu chimioterapie şi cobaltoterapie. Fac o mică biopsie pacientului şi îl trimit spre aceste terapii. Sunt sute de cazuri care au trecut prin aceste faze şi nu au niciun rezultat. Mesajul meu vine spre aceşti colegi medici, că acest cancer de cap şi gât nu reacţionează nici la chimioterapie, nici la cobaltoterapie, indiferent cât sunt de performante“, a declarat Lung.

El a spus că sunt “pacienţi iradiaţi cu aparatură ultramodernă, care au ajuns la clinică având tumora în extensie“.

Să ştie pacienţii că foarte multe forme de cancer noi le putem vindeca în proporţie de sută la sută.Sunt situaţii în care aceste cancere, prin terapie chirurgicală bine dirijată, se vindecă în totalitate, fără chimioterapie sau cobaltoterapie. Îi rog pe colegii mei medici să renunţe la aceste idei de a face terapiile acestea“, a afirmat Lung.

Potrivit acestuia, medicii respectivi nu ar trebui să lase pacientul “în forme depăşite de boală”, cu invazie oculară, nazală sau cerebrală a tumorii, care puteau fi tratate, cu succes, în faze incipiente.

Sunt sute de cazuri purtate prin clinici din ţară sau străinătate, cazuri de tumoare avansată şi ne pun în situaţia de a face lucruri imposibile. Noi putem să îi ajutăm pe aceşti oameni, dar vin prea târziu. Tratamentele de chimio sau cobaltoterapie nu numai că nu sunt eficiente, dar au efecte secundare catastrofale asupra sistemului de apărare a organismului“, susţine fostul şef al Clinicii de Chirurgie Maxilo – Facială Cluj-Napoca.

Potrivit acestuia, chimioterapiile distrug măduva hematoformatoare, iar organismul este pus în situaţia de a nu se mai putea apăra.

Teofil Lung a adăugat că citostaticele sunt medicamente din care se câştigă “foarte mult”, fiind cele mai scumpe de pe piaţă, iar unii medici “din asta trăiesc”.

Unii din asta trăiesc, îi trimit pe pacienţi să facă şedinţe de chimioterapie, chiar dacă nu e cazul,sunt afaceri extraordinare. Nu există tumoare pe lumea asta, şi este dovedit histopatologic, care să fie tratată cu chimioterapie şi să dispară. Nu am văzut asta în 40 de ani de carieră”, a afirmat Teofil Lung.

El a dat exemplul unui pacient în vârstă de 65 de ani din Buftea, care a urmat zeci de şedinţe de chimio şi cobaltoterapie, a suferit cinci operaţii şi a ajuns la clinica din Cluj-Napoca, sperând că se mai poate face ceva.

A fost operat la Spitalul Colţea din Bucureşti de un profesor universitar care a intrat un pic şi a zis că mai mult nu poate şi l-a trimis la iradiere, la cobalto şi chimioterapie. Este o invazie formidabilă a tumorii care a trecut din partea stângă a feţei în partea dreaptă, a atins ochiul stâng, nasul şi maxilarele. A mai suferit alte patru operaţii şi a avut zeci de şedinţe de chimio şi cobaltoterapie. Şi a venit la noi să îl operăm. Putea fi rezolvat în prima fază, fără să îi scoatem ochiul, dar acum tumora a ajuns la baza craniului şi ajunge în creier. Noi va trebui să îi scoatem ochiul, să scoatem nasul şi maxilarul, va trebui transplant de faţă“, a declarat chirurgul clujean.

Pacientul respectiv, Radu Gheorghe, a declarat, la rândul său, că în urma şedinţelor de chimio şi cobaltoterapie tumora la sinusuri de care suferă s-a extins.

Am făcut din 2011 un număr de 31 de şedinţe de radioterapie şi 12 de şedinţe de citostatice şi cinci operaţii. Cred că a fost vorba de o greşeală profesională în cazul meu, specialiştii trebuie să sesizeze aceste situaţii. Am avut încredere în medici şi am mers pe mâna lor. Mi-au spus că citostaticele şi radioterapia vor micşora tumora, dar nu a fost adevărat, din contră, a crescut“, a spus pacientul.

Un alt pacient din Bucureşti, în vârstă de 68 de ani, a fost diagnosticat cu un cancer viscerocranios şi a fost trimis la chimioterapie şi cobaltoterapie, iar sub aceste terapii tumora a crescut şi a invadat hemifaţa stângă, maxilarul şi mandibula.

A fost operat la Clinica de Chirurgie Maxilo – Facială din Cluj-Napoca, dar problema este cu tegumentul după iradiere, astfel încât nu se închide zona, nu se unesc plăgile. Nu putem face nici microchirurgie. Mergem pe o soluţie să închidem cât putem“, a explicat medicul Teofil Lung.

Pacientul, Dumitru Răducanu, a declarat, la rândul său, că şedinţele de chimioterapie şi cobaltoterapie urmate i-au făcut “mult rău”.

sursa mediafax.ro

Medicul care a învins moartea: cum a fost salvată viaţa băieţelului rămas cu jumătate de faţă

 Chirurgul clujean Teofil Lungu, şeful echipei de medici care a extirpat o tumoră care acoperea jumătate din faţa micuţului Andrei Dima, salvându-i astfel viaţa, explică cum şi de ce a ales să facă acestă operaţie, în premieră în lume, în condiţiile în care niciun alt specialist din România nu s-a încumetat s-o realizeze. Băieţelul a fost externat şi se simte bine.

Andrei Dima, băieţelul de 5 ani din Călăraşi, care a fost operat în urmă cu circa o lună de o tumoră care-i acoperea partea stângă a feţei, a fost externat, ieri, din Clinica de Chirurgie Orală şi Maxilo Facială Cluj-Napoca. Părinţii băieţelului ajungeau la directorul clinicii, Teofil Lung, după ce medicii de la Spitalul din Fundeni, una dintre cele mai bune instituţii medicale din ţară, dar şi cei de la Facultatea de Stomatologie din Bucureşti, nu i-au mai dat nicio şansă.Era ultima soluţie. Ceilalţi medici au spus că nu era operabil, nu i-au mai dat nicio şansă. Noi nu ne-am gândit niciodată că putem să-l pierdem. Tot ziceam că mai există o speranţă“, a explicat Gheorge Dima, tatăl băieţelului, cel care susţine familia din salariul de 1.000 de lei de angajat la o firmă de pază. Părinţii au aflat de la TV că există la Cluj un doctor care a făcut o operaţie similară şi au venit, sperând că aici se va termina coşmarul în care trăiesc de la începutul anului trecut, când au mers cu băieţelul pentru o biopsie la Facultatea de Stomatologie din Bucureşti. Văzuseră că Andrei avea o mică umflătură la faţă. Atunci tumora avea dimensiuni de 5 pe 6 centimetri.La sfaturile medicilor de la Fundeni au început chimioterapia.

Chimoterapia a făcut o legumă din el

Am făcut 17 şedinţe de la începutul lui septembrie 2011. Tratamentul a fost foarte greu, el era foarte energic, iar chimioterapia a făcut o legumă din el“, povesteşte Gheorge. Pe lângă faptul că a îndurat tratamentul dur, băieţelul a fost nevoit să înfrunte o realitate crudă: tumora între timp a crescut foarte tare, cuprinzând ochiul, urechea, gura şi ajungând până la claviculă.La începutul tratamentului, medicii au spus că are şanse, însă spre sfârşit nu i-au mai dat niciuna. Au spus că nu se poate nici opera“, povesteşte tatăl.

După o lună petrecută la Clinica de Chirurgie Orală şi Maxilo Facială din Cluj-Napoca, băieţelul a plecat fără jumătate de faţă, însă a rămas cu ceva mult mai preţios, cu viaţa. Andrei s-a născut a doua oară. Îi mulţumim lui Dumnezeu şi domnului doctor Lung care l-a salvat“, a spus, cu lacrimi în ochi, mama Cristina Dima, care a trebuit să renunţe la slujbă pentru a se ocupa de băieţel.Andrei Dima a trecut examenul supravieţuirii şi este în revenire de formă. De acum înainte va avea o viaţă normală. Copilul vorbeşte, poate să mănânce. În viitor va reveni peste o lună la control, şi lunar va veni timp de un an, apoi la trei luni, până se împlinesc cinci ani de la intervenţia chirurgicală. Operaţia de reconstrucţie facială va avea loc în funcţie de refacerea organismului şi poate fi efectuată peste minimum un an, a explicat medicul Teofil Lung.

 Opraţie unică în lume

Operaţia de extirpare a tumorii s-a desfăşurat, în 19 septembrie, intervenţia fiind realizată în premieră mondială de o echipă de cinci medici, coordonată de reputatul chirurg Teofil Lung[u]. „Operaţia este unicat în mod sigur în România, iar eu la toate congresele pe unde am fost, şi am cam fost în toată lumea, numai în Australia nu am ajuns, nu am văzut un astfel de caz“, a declarat medicul. El a explicat în ce a constat unicitatea cazului:

toată jumătatea stângă a feţei, din zona temporală, maxilar, mandibulă, obraz, inclusiv un muşchi ce mişcă ochiul, era invadată de cancer. Tumora a ajuns până la baza craniului, până la pieliţa creierului, cum se spune în termeni populari, şi s-a extins până la claviculă. Numai coloana vertebrală ţine capul, nu există niciun alt element în afară de tegument.Toate elementele anatomice, stucturi osoase, părţi moi, musculatură sunt invadate. Cancerul invadează toate structurile. Din punct de vedere tehnic e aproape imposibil de făcut această operaţie. N-am văzut pe plan mondial pe cineva să facă asemenea intervenţii.

Un alt motiv pentru care medicii se feresc de asemenea operaţii este faptul că pacienţii au urmat chimoterapia, care scade enorm rezistenţa organismului.

Am înfrânt moartea şi am redat viaţa acestui copil, să nu uităm, cu ajutorul lui Dumnezeu.Atâta timp cât îţi lipseşte jumătate din faţă nu poţi fi foarte fericit, dar fericirea are diferite nuanţe şi forme. Vede cu ambii ochi, se poate hrăni, a mers pe picioarele lui acasă, acest copil se va juca cu copii de vârsta lui, va merge la şcoală. A devenit dintr-un muribund sigur, un vieţuitor“, a concluzionat medicul.

De ce face astfel de operaţii? „Eu văd medicina altfel”

Întrebat de ce s-a încumetat totuşi să facă această operaţie, pe care colegii săi medici din România au refuzat-o categoric, Teofil Lung a spus:

Eu văd medicina altfel. Obligaţia mea e să prelungesc viaţa tuturor celor care vin spre mine, cât pot. Sigur există deasupra Dumnezeu. Scopul medicinei este să încerce să prelungească măcar cu o zi viaţa aproapelui, dacă se poate cu mai mult e şi mai bine. Acesta e scopul şi nu altele.N-am văzut în viaţa mea pacient să dorească să moară. Fiecare spune: domnule profesor, încercaţi să-mi prelungiţi viaţa. Ei vor să trăiască şi insist că medicii şi lumea trebuie să înţeleagă că aceasta este menirea pentru care intervin eu în aceste cazuri. În al doilea rând, am obligaţia să încerc să-i scap de durere, pentru că în acest caz de cancer durerile sunt infernale şi viaţa e pentru ei un infern. Toate aceste tumori la faţă se ulcerează. La acest copil tumora a trecut de părţile moi şi evolua în cavitatea bucală, copilul nu putea închide gura. Avea o tumoră care sângera continuu în gură, punându-i viaţa în pericol“.

Experienţă în cazurile disperate

Un alt motiv pentru care operează aceste cazuri este experienţa.

Astfel de operaţii nu poţi să le faci dintr-o dată. Eu am o experienţă de 30 de ani de abordare zilnică a cazurilor de cancer. Am avut cazuri extreme care sunt considerate inoperabile şi evoluează foarte bine post operator. Am pacienţi care vin la controale până la 5 ani. La foarte puţini boala recidivează. Vin oameni după 10-15 ani să mă vadă şi mă bucur că-şi desfăşoară viaţa normal. Vorbim de cazuri de cancer în stadii avansate pentru că în cancerul de stadiul 1 rata de succes e de 90%.

Medicul a explicat cum abordeză aceste cazuri.

Înainte de a face operaţia stau de vorbă cu pacientul,  împreună cu familia, şi discut de posibilităţile de tratament pe plan mondial. Eu explic ce se poate face pe plan mondial, în România şi ce pot face eu, să fie în cunoştinţă de cauză. Atunci când nu am o siguranţă nu vând iluzii. Le zic: << încerc să rezolv>>.”

Incredibil: boala a evoluat sub ochii medicilor!

El a mai spus că este inadmisibil ca starea de sănătate a lui Andrei să se fi deteriorat aşa de mult chiar sub ochii medicilor.

Petru mine astfel de cazuri sunt normale, nu e normal că vin în stadiul acesta, e o anormalitate, că trăim în secolul acesta şi sub ochii doctorilor aceste cazuri evoluează fără să ne punem întrebarea ce s-a întâmplat. E o chestiune de morală – chiar dacă nu ştiu ce trebuie să fac în anumite situaţii, am obligaţia, ca medic, să mă interesez ce se poate face în ţară sau afară. Atunci rolul celui care poartă haina asta albă e imens, mai ales când pacientul e la începuturi. Rolul meu e de căpătâi, pentru că s-ar putea ca eu îndrumându-l corect să-l scap de moarte.

sursa mediafax.ro

 

Articole Asemănătoare
4829

De se suferă copii, părinte? De ce copii de 3-4 ani sunt bolnavi de cancer?

De se suferă copii, părinte? De ce se îmbolnăvesc copiii mici, de ce copii de 3-4 ani sunt bolnavi de cancer? – Ştie Dumnezeu de ce, că sunt cu rost mare. Faptele părinţilor, neastâmpărul lor, se răsfrâng asupra copiilor. Părinţii care au făcut împreunări nepermise, au făcut o serie întreagă de lucruri de păgânism, pentru […]

Articole postate de același autor
4248

O cântăreață celebră este astăzi măicuță la o mănăstire din Caraș Severin

Vocea fermecătoare a anilor ’70, Puica Igiroșanu a încântat auzul „generației pe vinil” cu melodii precum „Să cânte tinerețea”, „Tu așa mi-ai spus” sau „Când ai plecat”. Contemporană cu maeștrii muzicii Florin Bogardo, Margareta Pâslaru sau cu compozitorul Richard Oschanitzky, frumoasa brunetă cu ochi verzi ca smaraldul a lăsat o amprentă unică în lumea muzicii […]