Măicuţele de la Mănăstirea Piatra Fântânele îi ajută pe copiii dintr-un cătun să-şi continue studiile

4434
Şcoală cu ajutorul măicuţelor din Pasul Tihuţa. Copiii dintr-un cătun sunt cazaţi şi îngrijiţi la mănăstire 5 zile pe săptămână. Au primit astfel şansa la educaţie, un vis pe care nu şi-l mai permiteau. La şcoala din Piatra Fântânele învaţă 45 de copii de diverse vârste. Pentru că e zona de munte, cei mai mulţi copii străbat kilometri buni până la şcoală. Cei din cătunul Ciosa mergeau şi 10 km pe jos, pentru că şcoala cea mai apropiată de ei s-a desfiinţat. Acum, de cei 16 copii se ocupă măicuţele. Ii însoţesc pe micuţi în fiecare zi de la mănăstire până la şcoală. La întoarcere se odihnesc ori se joacă în sala amenajată special pentru ei. Cel mai mic oaspete al mănăstirii este o fetiţă de 3 ani, Antonia. Sora ei e în clasa a VII-a şi stă tot acolo în timpul săptămânii. Măicuţele nu cer niciun ban pentru că se ocupă de aceşti copii. Şcoala din sat a fost înfiinţată de Mănăstirea Piatra Fântânele, în urmă cu mulţi ani.

sursa http://stiri.tvr.ro/

 

Articole Asemănătoare
6208

Părintele Isaia de la Berzunţi: „Copilul din noi nu moare niciodată; bucuria copilăriei este îmbinată cu bucuria călugăriei”

Hramul mânăstirii de la Berzunţi este pe 20 iulie, de Sfântul Ilie. Locul de rugăciune se află la 978 de metri altitudine, în punctul numit Trei Hotare din Carpaţii Orientali. În urmă cu 25 de ani, misiunea de refacere a vechii vetre monahale din ţinutul Comăneştilor i-a fost încredinţată ieromonahului Isaia Adragăi. Treptat, biserica şi […]

Articole postate de același autor
1710

Calendarul zilei – 28 iunie 2019

Astăzi, biserica ortodoxă îl aşează la loc de cinste pe Sfântul Prooroc Amos. A fost primul dintre profeţi care a fost şi scriitor. El este autorul primului document profetic păstrat şi e cel care, în urma unei vedenii, a profeţit despre pedeapsa regatelor lui Iuda şi Israel.