Lucrurile au scăpat de sub control în Suedia. Poliţia le cere femeilor să nu meargă neînsoţite pe stradă pentru a nu risca să fie violate de migranţi

1339

Poliţia din oraşul Ostersund, nordul Suediei, le-a sfătuit pe femei să încerce să nu iasă neînsoţite pe stradă, mai ales după căderea serii. Şocantul anunţ, vehement contestat de primarul oraşului, are legătură cu un “val de violenţe sexuale” fără precedent înregistrat în localitatea cu pricina.

Potrivit evz.ro, nouă cazuri de agresiune au fost raportate în mai puţin de trei săptămâni. Poliţia locală, care nu s-a mai confruntat până acum cu o situaţie similară, a decis să lanseze acest avertisment pentru a le pune în gardă pe reprezentantele sexului frumos. “Încercăm să ne luăm toate măsurile de precauţie pentru a nu avea noi plângeri ale victimelor pe birourile noastre”, a precizat Stephen Jerand, şeful poliţiei din Ostersund.

Declaraţia lui a fost intens criticată şi catalogată drept dovadă de “prostie fără margini” de Leif GW Persson, reputat criminalist şi scriitor suedez, în cadrul unei emisiuni de televiziune. Un punct de vedere asemănător a avut şi primarul oraşului.

Anders Ygeman, ministrul suedez de Interne, a declarat că “frica de violenţă este inacceptabilă” şi că “poliţia trebuie să ia toate măsurile posibile ca s-o combată”.


Articole postate de același autor
181

Biserica medievală reprezenta forța coagulatoare a întregii creștinătăți

Ajuns la un frumos popas aniversar – 80 de ani de viață, istoricul Demir Dragnev continuă cu aceeași abnegație să revigoreze frumosul, să spună adevărul și să pună multă nădejde că Domnul ne va ajuta să trăim mai drept.   Demir Dragnev, originar dintr-o societate răzășească, este specialist în istoria medievală şi modernă a Moldovei […]Urmăriți-ne pe Facebook!