Lucrurile au scăpat de sub control în Suedia. Poliţia le cere femeilor să nu meargă neînsoţite pe stradă pentru a nu risca să fie violate de migranţi

1369

Poliţia din oraşul Ostersund, nordul Suediei, le-a sfătuit pe femei să încerce să nu iasă neînsoţite pe stradă, mai ales după căderea serii. Şocantul anunţ, vehement contestat de primarul oraşului, are legătură cu un “val de violenţe sexuale” fără precedent înregistrat în localitatea cu pricina.

Potrivit evz.ro, nouă cazuri de agresiune au fost raportate în mai puţin de trei săptămâni. Poliţia locală, care nu s-a mai confruntat până acum cu o situaţie similară, a decis să lanseze acest avertisment pentru a le pune în gardă pe reprezentantele sexului frumos. “Încercăm să ne luăm toate măsurile de precauţie pentru a nu avea noi plângeri ale victimelor pe birourile noastre”, a precizat Stephen Jerand, şeful poliţiei din Ostersund.

Declaraţia lui a fost intens criticată şi catalogată drept dovadă de “prostie fără margini” de Leif GW Persson, reputat criminalist şi scriitor suedez, în cadrul unei emisiuni de televiziune. Un punct de vedere asemănător a avut şi primarul oraşului.

Anders Ygeman, ministrul suedez de Interne, a declarat că “frica de violenţă este inacceptabilă” şi că “poliţia trebuie să ia toate măsurile posibile ca s-o combată”.


Articole postate de același autor
425

Act filantropic în satul Manoilești, raionul Ungheni

Miercuri, 2 martie 2016. Potrivit discursului, Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, rostit în cadrul adunării ordinare a protopopiatului Hîncești, Filantropia Creștină – Mod de Trăire a Cuvântului Scripturistic: „Trăim într-un secol care ne pune la încercare nu numai puterea de a depăşi greutăţile de tot felul, ci chiar latura profund umană a existenţei […]Urmăriți-ne pe Facebook!