Liturghie praznicală de Sfântul Ierarh Nicolae la biserica „Sf. M. Mc. Dumitru” din mun. Soroca

593

Marți, 22 mai 2018, în ziua când cinstim Aducerea moaştelor Sfântul Ierarh Nicolae din Mira Lichiei în oraşul Bari, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a liturghisit în biserica „Sf. M. Mc. Dumitru” din mun. Soroca.

În dimineața zilei, PS Ioan a fost întâmpinat de către parohul bisericii și protopop de Soroca, Prot. mitr. Nicolae Craveț, alături de un sobor de preoți și numeroși creștini.

La predică, Episcopul Ioan a vorbit despre modelul de viaţă şi jertfă duhovnicească reprezentat pentru credincioşi de Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul de Mira Lichiei.

După Liturghie a urmat un Te-Deum de sănătate pentru părintele-paroh Nicolae, cu sincere felicitări și urări de viață îndelungată și tihnită cu prilejul praznicului ocrotitorului său spiritual – Sfântului Ierarh Nicolae.

În cuvântul de încheiere, Preasfințitul Ioan, a felicitat pe toți cei ce poartă numele – Nicolae – și derivatele acestui nume.

La final, Prot. Nicolae Craveț a exprimat recunoștință Preasfințitului Episcop Ioan pentru Liturghia arhierească și rugăciunile înălțate către bineplăcutul Sfânt a lui Dumnezeu – Nicolae.

sursa http://ioanmosnegutu.info

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
1132

Jurat să nu mai bea

În părţile Moldovei, în special, există obiceiul, printre cei care au darul excesului de alcool şi nu reuşesc să îşi stăpânească patima, să se ducă la preot şi să jure, pe o anumită perioadă, că nu vor mai pune picătură de alcool în gură. Practica dă roade, pentru că există o teamă straşnică, ancestrală, de […]