Liturghie praznicală de Sfântul Ierarh Nicolae la biserica „Sf. M. Mc. Dumitru” din mun. Soroca

502

Marți, 22 mai 2018, în ziua când cinstim Aducerea moaştelor Sfântul Ierarh Nicolae din Mira Lichiei în oraşul Bari, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a liturghisit în biserica „Sf. M. Mc. Dumitru” din mun. Soroca.

În dimineața zilei, PS Ioan a fost întâmpinat de către parohul bisericii și protopop de Soroca, Prot. mitr. Nicolae Craveț, alături de un sobor de preoți și numeroși creștini.

La predică, Episcopul Ioan a vorbit despre modelul de viaţă şi jertfă duhovnicească reprezentat pentru credincioşi de Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul de Mira Lichiei.

După Liturghie a urmat un Te-Deum de sănătate pentru părintele-paroh Nicolae, cu sincere felicitări și urări de viață îndelungată și tihnită cu prilejul praznicului ocrotitorului său spiritual – Sfântului Ierarh Nicolae.

În cuvântul de încheiere, Preasfințitul Ioan, a felicitat pe toți cei ce poartă numele – Nicolae – și derivatele acestui nume.

La final, Prot. Nicolae Craveț a exprimat recunoștință Preasfințitului Episcop Ioan pentru Liturghia arhierească și rugăciunile înălțate către bineplăcutul Sfânt a lui Dumnezeu – Nicolae.

sursa http://ioanmosnegutu.info

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
1361

Noi, femeile, suntem daruri făcute bărbaților…

Eu cred că cine obosește, cine se plictisește de dar, nici măcar nu l-a scos din „cutia“ în care l-a primit! Cred că nu l-a scos din ambalaj! Dacă primești un cadou, oricât ar fi de frumos ambalajul, și-l ții acolo, să zicem că e o carte, frumos ambalată, și dac-o tot admiri, „ce frumos, […]