Liturghie praznicală de Sfântul Ierarh Nicolae la biserica „Sf. M. Mc. Dumitru” din mun. Soroca

413

Marți, 22 mai 2018, în ziua când cinstim Aducerea moaştelor Sfântul Ierarh Nicolae din Mira Lichiei în oraşul Bari, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a liturghisit în biserica „Sf. M. Mc. Dumitru” din mun. Soroca.

În dimineața zilei, PS Ioan a fost întâmpinat de către parohul bisericii și protopop de Soroca, Prot. mitr. Nicolae Craveț, alături de un sobor de preoți și numeroși creștini.

La predică, Episcopul Ioan a vorbit despre modelul de viaţă şi jertfă duhovnicească reprezentat pentru credincioşi de Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul de Mira Lichiei.

După Liturghie a urmat un Te-Deum de sănătate pentru părintele-paroh Nicolae, cu sincere felicitări și urări de viață îndelungată și tihnită cu prilejul praznicului ocrotitorului său spiritual – Sfântului Ierarh Nicolae.

În cuvântul de încheiere, Preasfințitul Ioan, a felicitat pe toți cei ce poartă numele – Nicolae – și derivatele acestui nume.

La final, Prot. Nicolae Craveț a exprimat recunoștință Preasfințitului Episcop Ioan pentru Liturghia arhierească și rugăciunile înălțate către bineplăcutul Sfânt a lui Dumnezeu – Nicolae.

sursa http://ioanmosnegutu.info

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
432

Drumul crucii şi pomenirea ostaşilor în parohia Mihailenii-Vechi, Rîscani

La data de 12 mai în parohia Mihailenii-Vechi, cu binecuvintarea Mitropolitului Vladimir şi a protopopului de Riscani, prot.mitr. Sveatoslav Ungurean, prot. Valentin Ţarălungă împreună cu crestinii au efectuat Drumul Crucii de la biserică spre monumentul eroilor, unde s-a săvârşit slujba de pomenire a celor căzuţi pe câmpul de lupta pentru apărarea ţării, neamului şi a credinţei […]