La Chişinău va avea loc prima ediţie a Galei Tineretului Ortodox

303

O primă ediţie a Galei Tineretului Ortodox va avea loc duminică, 12 februarie, la Chişinău. Evenimentul va debuta la Biserica „Întâmpinarea Domnului” de la Universitatea de Stat din Moldova (USM) şi va continua cu numeroase activităţi, printre care şi prezentarea noilor proiecte ale tinerilor ortodocşi din toate raioanele Republicii Moldova.

Petru Chiriţă este elev la o şcoală muzicală şi alături de alţi tineri frecventează sfântul locaş din dorinţa de a fi mai aproape de Dumnezeu. „Consider că nu există altceva mai frumos şi mai minunat decât biserica şi credinţa. Mă strădui să nu lipsesc de la nicio slujbă. Pentru mine să vin la slujbă, la rugăciune e ca şi cum ar fi ultima oară, aşa am învăţat de la sfinţii părinţi, aşa m-au educat buneii”, mărturisește tânărul.

„Eu vin la biserică pentru că mă calmez, e o înţelepciune aici, mă rog la Dumnezeu să mă ajute la lecţii, mă rog pentru părinţii mei și-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru că sunt pe Pământ, am ajuns să fiu în viaţă şi sunt sănătoasă”, spune tânăra Domnica Tcaci.

„Vin pentru ca să mă rog pentru iertarea păcatelor mele, pentru sănătate, pentru părinţi. Vin să împărtăşesc trăirile, sentimentele cu Dumnezeu şi astfel mă simt mai bine”, afirmă Evelina Coțofană.

Aceştia, dar şi alţi numeroşi tineri din raioanele republicii vor participa pe 12 februarie la prima Gală a Tineretului Ortodox, care va începe cu o slujbă la Biserica „Întâmpinarea Domnului” din capitală.

„Ne propunem să adunăm cât mai mulţi tineri din cuprinsul republicii. Lucrăm cu ei la nivel teritorial, dar cel puţin o dată în an ne dăm întâlnire aici, ca să ne cunoaştem mai bine, să împărtăşim din experienţa noastră, să prezentăm proiectele. Ne referim, în primul rând, la acte de voluntariat, la activităţi sociale, la activităţi nu doar de caritate, dar şi o mulţime de acte culturale, în care sunt implicaţi tinerii”, a spus parohul Bisericii „Întâmpinarea Domnului”, preotul Octavian Moșin.

„A fi tânăr înseamnă a fi activ întru Hristos, întru activităţi bisericeşti, cum spunea un duhovnic: „Ce folos, tânăr fără de Hristos”. Trebuie să mărturisim ortodoxia”, a opinat studenta Mariana Blidari.

Majoritatea evenimentelor se vor desfăşura în blocul doi al USM. „Gazda Galei este Universitatea de Stat, cu susţinerea rectoratului. E şi o deschidere spre Centrul nostru, aici la Universitatea de Stat unde se adună de obicei tinerii, pentru că este o biserică a tineretului. Am scos de sub tipar şi un modest ziar „Tânărul ortodox”, care am vrea să apară de câteva ori pe an şi ar reflecta viaţa şi activitatea bisericii, a tinerilor”, a mai menționat preotul Octavian Moșin.

În cadrul primei Galei a Tineretului Ortodox va fi inaugurată o expoziţie şi vor fi prezentate cărţi despre credinţa strămoşească. Va avea loc şi un spectacol teatralizat, iar în final, tinerii vor vizita muzeul universităţii.

sursa trm.md


Articole Asemănătoare
503

Vă invităm la Gala Tineretului Ortodox

În atenția protopopiatelor, parohiilor și a slujitorilor implicați în activități cu tinerii! Gala Tineretului Ortodox Ediția I Direcția Mitropolitană anunță desfășurarea primei ediții a Galei Tineretului Ortodox, în preajma Zilei Tânărului Ortodox, consemnată de praznicul Întâmpinării Domnului. Festivitatea va avea loc duminică, 12 februarie 2017, în incinta Universității de Stat din Moldova. Rugăm: Să identificați […]

Articole postate de același autor
719

Mesaj de felicitare pentru părintele Iulian Raţă!

Având la îndemână deosebita prețuire și iubirea, care ne unește întru Hristos Domnul nostru, Vă adresăm urări de bine și sănătate la ales popas aniversar.  Misiunea apostolică de care vă îngrijiți stăruitor, precum și activitatea misonară desfășurată, să înrâurească roadele dragostei și nădejdei în Biserica pe care o slujiți cu credință şi devotament. În discernământ, […]