Istoria IMPRESIONANTĂ a unui monah care și-a găsit tihna în peștera de la Orheiul Vechi (VIDEO)

1177

Suntem în anul 2019, și istoria pe care o vom auzi acum e una tot mai rar întâlnită. E viața unui pustnic, care acum 16 ani și-a găsit tihna în peștera de la Orheiul Vechi.

Sus, în peștera stâncilor de la Orheiul Vechi, există un monah care  acum 16 ani, s-a retras in singurătate şi a renunțat fără efort la cele lumeşti.

Îi spune Efimie și a fost mulți ani electrician, tată, soț, iar cand a inteles ca a terminat ceea ce avea de făcut, a decis să se dedice credinţei şi lui Dumnezeu, așa precum simtea încă din copilărie.

Până a ajunge sihastru, multă vreme a căutat să-şi explice ce simte de fapt. A călătorit în lume, a studiat chiar și budismul, până când într-o zi liniștea l-a intors la ortodoxie, aici la mănăstirea Peștera. Și chiar dacă se află în pustnicie, pare să știe mai multe decât noi.

Este curios, îi place să comunice, iar pe alocuri, e dur în replici. Un monah atipic, convins că Dumnezeu te judecă după inimă, nu după veșminte, doar că timpul pe care îl trăiește acum nu mai e cel pe care-l aveau pustnicii de altădată.

Nu va mai coborî acolo jos, de unde venim noi să-l vizităm. Vă rămâne aici, atât timp cât va fi nevoie ca cineva să se roage în umilință și tihnă pentru noi.

sursa publika.md


Articole postate de același autor
2791

De ce unii oameni au multe patimi, iar alții puițne

Cei care lucrează cele duhovniceşti au mai puţine patimi, iar cei care slujesc diavolului sunt pătimaşi. Patimile sunt legate între ele, ca într-un lanţ. Dacă omului îi place să mănânce- dacă este lacom-, el are şi alte patimi: gânduri desfrânate, iritare, gelozie, supărare… multe patimi vin după una mică. Ţineţi minte: toate se întrepătrund în […]Urmăriți-ne pe Facebook!