ÎPS Mitropolit Vladimir a sfințit Paraclisul Parohiei „Sf. Vasile cel Mare” din cartierul Botanica al Capitalei. Lăcașul de cult îl are ca ocrotitor pe Sfântul Luca al Crimeei

764

În după amiaza zilei de 22 mai 2018, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Vladimir a sfințit Paraclisul Parohiei „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare” din cartierul Botanica al Capitalei. Lăcașul de cult a primit ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Luca, arhiepiescopul Crimeii.

În urmă cu zece ani era greu de crezut, că pe un teren pustiu în apropierea fostului Gimnaziu-internat nr.2, actualmente Gimnaziul „Decebal” din Chișinău va fi înălțată o bisericuță de cartier, care în doar câțiva ani se va transforma într-un adevărat centru duhovnicesc, pentru creștinii ce locuiesc în împrejurimi.

Toate acestea au fost posibile cu ajutorul Domnului, prin stăruința părintelui-paroh Adrian Frunză și prin purtarea de grijă a Prot. mitr. Pavel Borșevschi, protopopul sectorului II, Chișinău, care a stat la începuturile acestei tinere parohii.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei de sfințire, ÎPS Vladimir a menționat următoarele:

Am săvârșit astăzi slujba de sfințire a noului paraclis în cinstea Sfântul Ierarh Luca, arhiepiescopul Crimeii. Această slujbă deosebită este o binecuvântare și de zidire a noastră duhovnicească. Când se zidește o nouă biserică se zidesc și relații duhovnicești între acei oameni, care prin eforturi comune, duc la bun sfârșit o astfel de lucrare bineplăcută Domnului.

În semn dapreciere pentru modul în care conduce parohia, Mitropolitul l-a decorat pe parohul bisericii, părintele Adrian Frunză cu dreptul de a purta paliță. De asemenea, ierarhul a decorat câțiva slujitori din cadrul acestei parohii.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Sursa: www.mitropolia.md

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
510

Legătura minunată a Sfântului Ioan Maximovici cu copiii

Sunt multe povestiri mişcătoare despre cum Fericitul Ioan ştia în chip tainic unde era un copil bolnav şi la orice ceas din zi şi din noapte venea să-l mângâie şi să-1 vindece. (Vezi uimitoarea poveste a lui George Kalfov de mai jos). La rândul lor, copiii îi răspundeau în mod spontan. El nu îi lua […]