ÎPS Mitropolit Vladimir a participat la lucrările Sfântului Sinod al BORu

909

Luni, 14 mai 2018, în clădirea istorică a Sfântului Sinod din orașul Sankt-Petersburg, a avut loc ședința ordinară a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, prezidată de către Sanctitatea Sa Kiril, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse.

La începutul ședinței, Patriarhul a adresat membrilor Sfântului Sinod un mesaj de salut:

”Îi salut pe toți membrii Sf. Sinod la o nouă ședință a Sinodului, în Sankt-Petersburg și mai ales în această clădire istorică, unde au fost convocate în trecut ședințele Sinodale, încă pe vremea Imperiului Rus.

Între acești pereți a fost decisă istoria Bisericii Ortodoxe Ruse, au fost aleși noi arhierei. Este un moment de bucurie, pentru că putem folosi acest spațiu pentru același scop, fiind păstrată o legătură duhovnicească cu trecutul Bisericii noastre.

Astăzi, ne propunem să discutăm activitățile curente ale Bisericii Ortodoxe Ruse. Vom discuta despre deschiderea unor mănăstiri, vor fi luate decizii cu privire la alegerea unui candidat la hirotonia în arhiereu, dar și multe alte întrebări care necesită să fie abordate.

Mă bucur să văd toți membrii, atât pe cei permanenți, cât și pe cei temporari.”

În calitate de membri permanenți au fost prezenți: ÎPS Onufrie, Mitropolitul Kievului și al Întregii Ucraine; ÎPS Iuvenalie, Mitropolit de Krutitsk și Kolomensk; ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove; ÎPS Alexandru, Mitropolit de Astana și Kazahstan, ÎPS Vichentie, Mitropolit de Tașkent și Uzbekistan, Întâistătătorul regiunii Mitropolitane a Asiei Mici; ÎPS Varsanofie, Mitropolit de Sankt-Petersburg; ÎPS Pavel, Mitropolitul de Minsk, Exarhul Patriarhal al Întregii Belorusii; ÎPS Ilarion, Mitropolit de Volokolamsk, Președintele Sectorului Sinodal Relații Externe a Patriarhiei Moscovei.

Pentru participarea în sesiunea de vară a Sântului Sinod, au fost invitați: ÎPS Lazăr, Mitropolit de Simferopol și Crimeea; ÎPS Marc, Mitropolit de Reazan și Mihailovsk; ÎPS Matei, Arhiepiscop de Anadîr și Ciukotsk; PS Alexandru, Episcop de Daugavpils și Rezeknes; PS Nestor, Episcop de Korsun.

CONDICILE ședinței Sfântului Sinod din 14 mai 2018, au fost fi publicate pe pagina oficială a Bisericii Ortodoxe Ruse: http://www.patriarchia.ru/

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole Asemănătoare
1912

În Duminica Întoarcerii Fiului risipitor, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sf. Liturghie la Catedrala mitropolitană

În Duminica Întoarcerii Fiului risipitor, ÎPS Mitropolit Vladimir, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala mitropolitană din Chișinău. La Sfânta Liturghie, în toate bisericile din cuprinsul Mitropoliei s-a citit Pericopa Evanghelică de la Sfântul Evanghelist Luca (cap.15, vs.11-32) în care ni se prezintă Întoarcerea Fiului risipitor. După dreptate, […]

Articole postate de același autor
2423

Cine poate să se plângă că nu a ştiut?

Eu sunt întrebat toată ziua: Cum să ne rugăm, cum? Doamne, Doamne, Doamne, Doamne, dacă zicem, e bun. Pentru că Dumnezeu nu-i supărat pe noi atât de mult, cât pentru faptul că suntem nepăsători. E supărat pentru asta Dumnezeu. Eu v-am făcut şi la Mine nu vă gândiți. Eu vă iau, eu vă fericesc, eu […]Urmăriți-ne pe Facebook!