ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta Liturghie în biserica cu hramul Sf. Irh. Nicolae din s. Lozova, r. Strășeni

970

În Duminica Vameșului și a Fariseului, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta Liturghie în biserica cu hramul Sf. Irh. Nicolae din satul Lozova, raionul Strășeni, cu prilejul celebrării celor 50 de ani de la nașterea părintelui-paroh, Prot. mitr. Petru Croitor.

Alături de Întâistătător au înălțat rugăciuni: Prot. mitr. Petru Croitor, parohul sf. lăcaș, Prot. mitr. Victor Mihalachi, Protopopul bisericilor din raionul Strășeni, Arhim. Nicolae (Roșca), Duhovnicul-administrator al Mănăstirii Ciuflea din mun. Chișinău și un sobor de preoți și diaconi.

Drept-slăvitorii creștini lozoveni au luat parte în număr mare la Serviciul divin duminical care marchează și începutul Triodului, o nouă perioadă a trăirilor duhovnicești aflate sub semnul pocăinței.

La Vohodul mic, parohul bisericii din Lozova, Prot. mitr. Petru Croitor, pentru activitatea rodnică timp de mai bine de două decenii în parohia Lozova, dar și cu prilejului aniversării a 50 de ani din ziua nașterii a fost decorat de către Mitropolit, cu înalta distincție mitropolitană – Ordinul „Meritul bisericesc”.

Pentru munca depusă la amenajarea cantinei parohiale, presbitera Mariana Croitor a fost decorată cu Ordinul bisericesc „Cuv. Parascheva”, de gr. II. De asemenea, și alți binefăcători ai lăcașului de cult au primit Diplome arhierești.

După Liturghie, toţi slujitorii au participat la un Tedeum de mulţumire pentru binecuvântările revărsate de Dumnezeu asupra omagiatului părinte-paroh Petru.

Mai apoi, Înaltpreasfințitul Vladimir a adresat alese felicitări omagiatului, urându-i viață lungă, sub ocrotirea puterilor cerești, precum și statornicie întru buna păstorire a parohiei încredințate spre păstorire.

La rândul său, părintele Petru a mulțumit Întâistătătorului, preoților și întregului popor pentru rugăciunea comună săvârșită și pentru cuvintele alese de felicitare care i-au fost adresate în această zi aniversară – 50 de ani de la naștere.

La final, ÎPS Vladimir a adus un omagiu în fața monumentului din curtea bisericii, în memoria vrednicului de pomenire Mitropolitul Nestor Vornicescu al Olteniei (1 octombrie 1927 – 17 mai 2000), originar din Lozova.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole Asemănătoare
1009

Lansarea volumului ”In memoriam Nestor Vornicescu, Mitropolitul Olteniei: 90 de ani de la naştere”

Între 17 și 22 mai se află într-o vizită duhovnicească un grup de oameni de cultură a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” din Oltenia, România.  Oaspeții  au poposit pe meleagurile noastre cu prilejul unor manifestări consacrate Mitropolitului Nestor Vornicescu (1927-2000). La data de 17 mai delegația din Oltenia, condusă de istoricul Eugen Petrescu, a  vizitat Cimitirul de […]

Articole postate de același autor
535

Prea Sfințitul Nicodim a participat la solemnitățile dedicate omagierii veteranilor celui de-al II-lea Război Mondial

Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a participat vineri, 6 mai 2016, la ceremonia de omagiere a veteranilor celui de-al II-lea Război Mondial, ai războiului din Afganistan, ai conflictului armat de pe Nistru, dar și a participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl. Evenimentul este organizat în orașul Edineț al doilea an […]