ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la hramul bisericii „Maica Domnului de Kazan”, din orașul Ceadîr-Lunga (UTA Găgăuzia)

81

În Duminica a XXIII-a după Cincizecime, zi ce a coincis cu pomenirea Icoanei Maicii Domnului din Kazan (Kazanskaya), Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Maica Domnului de Kazan”, din orașul Ceadîr-Lunga (UTA Găgăuzia).

Această biserică este una din cele 4 biserici ale orașului și este unicul sfânt lăcaș din țara noastră ce poartă hramul în cinstea Icoanei Maicii Domnului din Kazan (Kazanskaya).

La Vohodul mic, părintele-paroh Prot. mitr. Serghei Lazarev a fost decorat de către Întîistătător cu înalta distincție bisericească – Ordinul „Meritul Bisericesc”, pentru eforturile realizate de-a lungul anilor spre păstorirea credincioșilor, buna întreținere a parohiei încredințate, dar, și a familiei sale numeroase. Părintele Serghei, împreună cu presbitera sa, Ludmila educă 14 copii, dintre care și o fetiță înfiată.

Mitropolitul a decorat-o și pe presbitera Ludmila Lazarev cu Ordinul „Cuv. Parascheva”, de gr. II. De asemenea, mai mulți ctitori și binefăcători ai lăcașului de cult au fost menționați cu distincții mitropolitane.

După Sfânta Liturghie a urmat înconjurul bisericii cu citirea celor patru Evanghelii, iar, mai apoi a fost oficiat un Tedeum cu rugăciuni către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, pentru sănătatea și bunăstarea localnicilor.

Spre final, Mitropolitul Vladimir a venit cu un mesaj de felicitare adresat enoriașilor acestei parohii cu ocazia hramului parohiei, totodată mulțumind părintelui paroh Serghei pentru munca jertfelnică pe care o manifestă în lucrarea sa pastoral-misionară în parohie.

La rândul său, părintele-paroh i-a mulțumit Mitropolitului pentru bunăvoința de a liturghisi în această zi binecuvântată la Ceadîr-Lunga, menționând că și de acum înainte cu nădejde în Bunul Dumnezeu, se va strădui să păstorească turma încredințată spre mântuirea sufletului și dobândirea Împărăției celei Cerești.

La ieșirea din biserică, Vlădica Vladimir a fost asaltat de creștini dornici de a primi binecuvântarea arhierească, iar copiii prezenți în număr mare au primit  în dar din partea arhipăstorului câte o cărțulie de rugăciuni.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
323

Pomenirea celor din veac adormiți la Catedrala Episcopală din municipiul Ungheni

10 februarie 2018. În sîmbăta lăsatului sec de carne cînd Biserica Ortodoxă, face pomenirea celor din veac adormiți Preasfințitul PETRU Episcop de Ungheni și Nisporeni a oficiat sfânta liturghie și slujba parastasului de obște pentru cei din veac adormiți în catedrala episcopală „ Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni. Alături de Preasfinția sa, au colitorghisit soborul […]