Întâlnire catehetică a slujitorilor cu enoriașii Bisericii „Minunea Sf. Arh. Mihail” din s. Jora de Sus, r-nul Orhei

225

Miercuri, 28 martie 2018, în contextul Săptămânii Tineretului Ortodox, cu binecuvântarea PS Siluan de Orhei, Vicar mitropolitan, a avut loc întâlnirea catehetică a slujitorilor cu enoriașii Bisericii „Minunea Sf. Arh. Mihail” din s. Jora de Sus, r-nul Orhei (preot-paroh, Prot. Ilie Tertea), în cadrul căreia a fost abordat subiectul educării și formării tinerilor în spiritul valorilor creștin-ortodoxe și a moralei creștine.

Invitatul vorbitor al întâlnirii a fost Prot. Iulian Rață, Președintele Sectorului Sinodal pentru „Activitate Misionară”, Profesor la ATOM și Paroh al Bisericii „Sf. Treime” din s. Lucașeuca, Orhei.

Activitatea catehetică s-a desfășurat cu stăruința Prot. Neonil Cocu, Șef al Sectorului IV din cadrul vicariatului, și cu găzduirea Parohului Bisericii cu hramul „Minunea Sf. Arh. Mihail” din localitate, Prot. Ilie Tertea.

La întâlnirea duhovnicească au luat parte credincioși și tineri din cadrul parohiei, dar și slujitorii Sectorului IV al Vicariatului de Orhei.

Preoții prezenți la această întâlnire au încercat să dea răspunsuri credincioșilor la următoarele întrebări: Ce au făcut părinții pentru a crește o generație de copii cinstitoare de părinți? Cum ne formăm copiii în biserica de acasă? Cum îi convingem pe tineri să-i aducem la Biserică și să-i împărtășim cu Hristos? Cum îi ocrotim de sectele totalitare?

La aceste întrebări au răspuns preoții, dar și creștinii în egală măsură. Astfel, creștinii, în special mamele prezente în Biserică au solicitat introducerea obligatorie a orei de religie în școală după exemplul multor alte state europene.
Discuția s-a dovedit a fi una foarte utilă, actuală și constructivă, creștinii solicitând continuitatea acestor întâlniri.

Serviciul de presă al Vicariatului de Orhei

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
1863

Diavolul de pe televizor

Mărturia lui Ioan Hrisopulos, arhitect din Alexandropolis : „Sunt căsătorit cu Evantia Siondopulos şi avem trei copii. În urmă cu câţiva ani, când fiul meu Hristu avea vârsta de trei ani, obişnuia, văzând o pe mama lui, că tămâiază casa, să o urmeze şi să tămâieze şi el, chipurile, cu jucăria lui de lemn care […]