Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a participat la Sfințirea mare a Catedralei „Schimbarea la Față” din or. Bolgrad, Ucraina

179

30 septembrie 2018. În Duminica a XVIII-a după Cincizecime, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir, la invitația ÎPS Părinte Mitropolit Agafanghel de Odesa și Ismail, a participat la Sfințirea mare a Catedralei „Schimbarea la Față” din orașul Bolgrad, Ucraina.

Slujba de sfințire a prestolului și Sfânta Liturghie a fost condusă de Preafericitul Teodor al II-lea, Patriarhul Alexandriei și al Întregii Africi, alături de care au înălțat rugăciuni un sobor impunător de ierarhi și clerici.

La eveniment au onorat cu prezența: Dr. Emil Rapcea, Consul general al României la Odesa, Dl Igor Plohoi, ctitorul princiaplul al lucrărilor de restaurare a Catedralei din Bolgrad, deputați din Rada Supremă a Ucrainei și conducerea orașului și raionului Bolgrad.

Spre finalul Sfintei Liturghii, Preafericitul Părinte Onufrie, Mitropolitul Kievului și al Întregii Ucraine a mulțumit călduros Preafericitului Patriarh Teodor al II-lea al Alexandriei și al Întregii Africi pentru rugăciunile înălțate către prestolul cersc, în sprijinul poporul drept-măritor al Ucrainei.
La rândul său, Patriarhul Teodor al II-lea a adresat către cei prezenți un cuvânt duhovnicesc de încurajare, în această perioadă deloc ușoară, prin care trece Biserica Ortodoxă a Ucrainei.
Vlădica Vladimir a venit cu un cuvânt de felicitare, în care a menționat contribuția imensă pe care o are ÎPS Părinte Mitropolit Agafanghel de Odesa și Ismail în păstorirea duhovnicească a miilor de etnici bulgari ortodocși, locuitori ai Basarabiei de sud.
În încheierea evenimentului, Mitropolitul Agafanghel a mulțumit Preafercitului Patriarh Teodor al II-lea, ierarhilor, clericilor și numeroșilor oaspeți prezenți la Liturghia praznicală, în această zi istorică pentru Bolgrădeni.

Sursa: www.mitropolia.md

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
6840

Cum ajungem în zilele noastre la pacea sufletească?

Dacă întrebaţi ce este cultura, aş putea spune într-un cuvânt: armonie! Dacă m-ar întreba cineva ce este Scriptura, aș răspunde „Armonie, domnule!”. Adică să fiu mereu în situaţia să păstrez pacea, pentru că raportul dintre dreptate şi pace este de la doi la opt. Deci, faci dreptate şi câştigi doi, dar pierzi opt. Faci pace, […]