Instruiri pentru voluntari în domeniul de îngrijire la domiciliu în s. Lucășeuca, Orhei

1703
Astăzi, 01 aprilie 2016, AO HOMECARE, în persoana Dnei Tamara Adașan, în colaborare cu Biserica „Sfânta Treime”,  din satul Lucășeuca, r-l. Orhei a desfășurat un curs de instruire  pentru voluntarii care se ocupă de îngrijirea paleativă, menită să amelioreze calitatea vieţii persoanelor care se confruntă cu o boală ameninţătoare de viaţă. Discuțiile s-au axat pe prevenirea şi înlăturarea suferinţei, prin identificarea precoce, evaluarea şi tratamentul impecabil al durerii şi al altor probleme fizice, psiho-sociale şi spirituale. 
Această întâlnire a avut drept scop formarea de capacități sporite a voluntarilor în furnizarea de servicii de îngrijire la domiciliu de calitate cât și extinderea modelului de îngrijire la domiciliu pe întreg teritoriul țării. Participanții la training au avut parte și de consultație juridică oferită cu multă căldură de către Dna Angela Chirilov.
De asemenea, în cadrul întâlnirii s-au trasat eventuale căi de colaborare ale Bisericii cu AO HOMECARE pentru ridicarea nivelului de viață a persoanelor bolnave sau cu o situație materială precară din Lucășeuca.
Sincere mulțumiri organizatorilor și manifestăm speranța unei colaborări frumoase pe viitor!
 

Notă!

Asociația Obștească HOMECARE este înființată în 2005 și are ca scop major sensibilizarea opiniei publice la problemele persoanelor socialvulnerabilerealizarea şi apărarea drepturilor civilesociale și a altor drepturi şi libertăţi legitime ale persoanelor în etate, a invalizilor precum și altor persoane socialneprotejate
La moment Asociația Obștească HOMECARE organizează „Instruiri pentru voluntari în domeniul de îngrijire la domiciliu” cu suportul organizatiei Kerk in Actie , Olanda.
Obiectivul principal De a reduce conflictul moral, tensiunea psihologică si socială, ajutând persoanele în vîrstă, cu sprijinul voluntarilor instruiți în ingrijiri medico-sociale la domiciliu.
Obiectivele specifice :
1.      Îmbunătățirea calității vieții persoanelor care suferă de boli cronice și necesită îngrijire demisală și asistență socială la domiciliu.
2.      Oferirea cursurilor de instruire calitative pentru voluntari în domeniul socio-medical de îngrijiri la domiciliu a persoanelor în vîrstă.
3.      Oferirea posibilității vârstnicilor de a reduce tensiunea psihologică și socială prin ajutorul oferit de voluntarii instruiți.
Preot Iulian Rață
ortodoxia.md

Articole postate de același autor
4192

Fericiţi cei care se văd pe ei înşişi păcătoşi, căci pentru aceştia a venit Hristos!

Dumnezeu ne-a creat cu multă iubire. Trebuie să ne considerăm o viaţă întreagă păcătoşi, chiar dacă am făcut tot posibilul să nu păcătuim? – Da, nu e problema de păcătoşi, v-am spus, muritori, netrebnici, fapt care este foarte adevărat. Dumnezeu vrea să fim realişti şi să privim lucrurile în faţă. Vederea propriilor păcate este izvor […]