În ziua Praznicului Împărătesc, Botezul Domnului, Preasfințitul Episcop PETRU, a oficiat Sfînta Liturghie și Agheasma Mare la Catedrale Episcopală din municipiul Ungheni

244

19 ianuarie 2018. Cînd Biserica Ortodoxă prăznuieşte Botezul Domnului nostru Iisus Hristos, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni a oficiat Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie și Agheasma Mare la Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni.

În această zi credincioşii ortodocşi prăznuiesc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos, sărbatoarea numită şi Epifania sau Dumnezeiasca Arătare. Praznicul reprezintă reactualizarea momentului în care Fiul lui Dumnezeu Iisus Hristos, la 30 de ani, vine la Iordan, şi se botează cu botezul pocăinţei – de la Ioan -, El Cel fără de păcat, asumînd păcatele întregii omeniri, pe care le va răscumpăra prin scump sîngele Său, pe Golgota.

În acest Mare Praznic, Preasfinţitul PETRU, însoţit de soborul Preoților Slujitori ai Catedralei, a săvîrşit Liturghia praznicală, de ziua Sfintei Sărbători, în mijlocul credincioșilor veniți la Slujba Bobotezei.

După citirea Pericopei Evanghelice, clericul Catedralei, Protoiereul Ștefan RÎMBU, a rostit un cuvînt de îvățătură pentru crștinii veniți la rugăciune.

La finele Sfintei Liturghii, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni însoţit de soborul preoţilor slujitori ai catedralei împreună cu cecile de credincioşi, în  mod organizat sau deplasat în procesiune la Fîntîna de pe teritoriul sfintei Catedrale, unde a oficiat Sfinţirea cea Mare a Apei.

Slujba Aghezmei celei Mari a fost săvîrşită cu un fast deosebit prin imnografia şi atmosfera sărbătorii, iar mulţimea de creştini prezenţi la această slujbă au aşteptat cu nerăbdare să guste din acea apă sfinţită şi să fie stropiţi de însuşi Preasfinţia Sa.

sursa http://episcopia-ungheni.md

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
16759

Cum noi, bărbații, ”omorâm” în tăcere femeile de lângă noi…

O lecție de viață… „Vreau să vă împărtășesc ceea ce s-a întâmplat în viața mea, să vă spun o istorie despre cum îţi poţi distruge familia intenționat şi sistematic, fără să conștientizezi acest lucru. 11 ani în urmă mi-a surâs norocul să întâlnesc o fată superbă. Eu aveam 23 de ani, ea 18. După cinci […]