În prima Duminică după Arătarea Domnului, PS Siluan, Episcop de Orhei, a oficiat Sf. Liturghie la Mănăstirea Curchi

452

În prima duminică după luminatul praznic al Arătării Domnului, 8/21 ianuarie 2018, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove și Egumen al sfintei mănăstiri Curchi, a săvârşit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica de iarnă a mănăstirii Curchi, cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”.

Această întâlnire euharistică a fost un prilej de aleasă bucurie duhovnicească atât pentru obștea monahală, cât şi pentru enoriașii prezenţi la serviciul divin.

Alături de ierarh, la Sfânta Liturghie s-a rugat și soborul de slujitori ai așezământului monahal, printre care și Pr. Dr. Ștefan Iloaie, Profesor Universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din or. Cluj-Napoca, România.

În cuvântul de învățătură adresat după citirea Evangheliei, Preasfinția Sa a explicat învăţăturile ce reies din pericopa evanghelică de la Sf. Ev. Luca (cap.19, vs.1-10), în care ni se prezintă întâlnirea Mântuitorului nostru Iisus Hristos cu Zaheu vameșul.

Episcopul Vicar mitropolitan a vorbit despre starea păcătoasă și de cădere care îl slăbește și urâțește pe om, arătând că Domnul Hristos îi așteaptă permanent pe cei păcătoși, pe cei pierduți, ca să se întoarcă la pocăință și chiar le iese în întâmpinare.

De asemenea, Preasfinția Sa, i-a îndemnat pe cei prezenți să se întoarcă pe drumul mântuirii asemenea vameșului Zaheu, în sufletul căruia se petrecuse o schimbare radicală: părerea de rău pentru păcatele săvârșite și dorința fierbinte de a se întâlni și uni cu Dumnezeu pentru totdeauna.

Răspunsurile liturgice la slujbă au fost oferite de către corul arhieresc al mănăstirii Curchi.

sursa http://manastireacurchi.md

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole Asemănătoare
523

Fruntea sus și să încercăm să-L identificăm pe Dumnezeu cu aproapele

Un exercițiu pe care ar trebuie să-l facem mai des este acela de a-l critica mai puțin pe aproapele nostru și de a încerca să-i înțelegem dramele. E vorba de această identificare cu Împărăția lui Dumnezeu, dispusă oricând să ne cuprindă. Avem un Dumnezeu Care nu doar a creat lumea, nu doar a mântuit lumea, […]

Articole postate de același autor
1284

Cum arată după numai un an băieţelul din Nigeria salvat de la moarte

O fotografie face furori pe reţelele sociale, după ce un număr impresionant de internauţi au distribuit-o pe propriile pagini. Fotografia în care o tânără voluntară aflată în Nigeria îi dă unui copil de 2 ani să bea apă a început să le atragă din nou atenţia internauţilor, iar aceasta a fost distribuită de peste 20 […]