În pelerinaj la sfintele mănăstiri ale Moldovei

1830

„Mănăstirea este tinda raiului, casa lui Dumnezeu, poarta cerului, locul împlinirilor, cerul cel de pe pământ și locul în care se arată iubirea lui Dumnezeu” (Părintele Teofil Părăian).

Cu ajutorul lui Dumnezeu și binecuvîntarea Prea Sfințitului Marchel, Episcop de Bălți și Fălești, în săptămîna luminată cînd toată suflarea se bucură de sărbătorile pascale, un grup de elevi de la Liceul Teoretic „Olimp” din or. Sîngerei, au vizitat cîteva mănăstiri din raioanele Calarași și Strășeni: Frumoasa, Răciula, Hîrbovăț, Hîrjauca și Țigănești.

Organizatorul acestui pelerinaj a fost protoiereul Maxim Guzun, blagocinul raionului Sîngerei, profesor de religie la liceul mai sus menționat. Dis-de-dimineață copiii au participat la sfînta Liturghie, la mănăstirea Frumosa, unde au vizitat și muzeul mănăstirii de o rară frumusețe: icoane vechi, cărți de slujbă, veșminte arhierești și preoțești, obiecte bisericești, lucruri care ne reprezintă țara, tradiția și neamul nostru moldovenesc.

La toate mănăstirile elevii au făcut cunoștință cu istoria și viața mănăstirilor, au primit sfaturi duhovnicești din partea trăitorilor sfintelor așezăminte, care și-au dedicat viața întru totul lui Hristos. Tinerii pelerini au rămas plăcuți surprinși și bucuroși că au reușit în perioada vacanței să viziteze aceste perle deosebite ale țării noastre. Sincere mulţumiri aducem părinților, care au contribuit și susținut financiar, șoferilor că au avut răbdare și au condus cu atenție, ca să ajungem cu bine acasă.


Articole Asemănătoare
3303

Nu face nimic care să-l rănească pe celălalt

-Părinte, eu de la vară plec la mănăstire (de tot). – Sper să nu vină sfârşitul aşa de repede! – Cum pot să le spun părinţilor mei acest lucru, având în vedere că mai am o soră la mănăstire şi că părinţii mei sunt cu totul împotrivă, mai ales mama mea, de care mă tem […]

Articole postate de același autor
2971

Pr. Octavian Moşin: „Nădăjduim să le fim de ajutor celor din jur şi să nu smintim pe nimeni prin viaţa noastră păcătoasă”

Jurnalul săptămânal cu Octavian Moşin Născut la 3 iunie 1977 în orașul Drochia, într-o familie de intelectuali. A studiat teologia şi filologia la Chişinău. Masterate în filozofie şi asistenţă socială. Obţine gradul de doctor în teologie la Universitatea din Sibiu, România. Conferenţiar universitar, preot-paroh la biserica USM, conduce o asociaţie studenţească creştin-ortodoxă şi construieşte o […]