În Duminica de după Înălţarea Sfintei Cruci, PS Siluan, Episcopul Orheiului a liturghisit la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

193

În Duminica de după Înălţarea Sfintei Cruci, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din mun. Chișinău.

Alături de Preasfinția Sa s-a rugat Prot. mitr. Dr. Vadim Cheibaș, Secretar al Mitropoliei Moldovei și chelar al Catedralei Mitropolitane, împreună cu soborul de slujitori ai Catedralei.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul mixt al Catedralei Mitropolitane condus de dna dirijor Angela Angheni.

Și în această zi de Duminică, enoriașii Catedralei centrale s-au bucurat de rugăciunea comună – de cerere și de mulțumire, pentru cei vii și pentru cei răposați, pentru pacea în țară și bunăstarea bine-credincioșilor creștini.

După Rugăciunea Domnească, creștinii care au primit dezlegare de la duhovnic prin Sfânta Taină a Mărturisirii, s-au învrednicit a primi Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos spre iertarea păcatelor și spre viața de veci.

În perioada 29-30 septembrie, Întâistătătorul BOM, ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și a Întregii Moldove efectuează o vizită frățească în Mitropolia de Odesa și Ismail, prilejuită aniversării jubileului de 80 de ani a ÎPS Agafanghel, Mitropolit de Odesa și Ismail.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
1120

Să-i cerem ajutor Maicii Domnului!

Câtă slavă şi cinste nu are ea acolo sus, iar noi păcătoşii pe pământ ne lenevim s-o chemăm în ajutor, pentru că nu ştim câtă durere o să aibă sufletul nostru în ceasul morţii. De aceea, fericiţi şi de trei ori fericiţi sunt creştinii aceia din casa cărora nu lipseşte icoana Maicii Domnului şi au […]