În Duminica de după Înălţarea Sfintei Cruci, PS Siluan, Episcopul Orheiului a liturghisit la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

250

În Duminica de după Înălţarea Sfintei Cruci, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din mun. Chișinău.

Alături de Preasfinția Sa s-a rugat Prot. mitr. Dr. Vadim Cheibaș, Secretar al Mitropoliei Moldovei și chelar al Catedralei Mitropolitane, împreună cu soborul de slujitori ai Catedralei.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul mixt al Catedralei Mitropolitane condus de dna dirijor Angela Angheni.

Și în această zi de Duminică, enoriașii Catedralei centrale s-au bucurat de rugăciunea comună – de cerere și de mulțumire, pentru cei vii și pentru cei răposați, pentru pacea în țară și bunăstarea bine-credincioșilor creștini.

După Rugăciunea Domnească, creștinii care au primit dezlegare de la duhovnic prin Sfânta Taină a Mărturisirii, s-au învrednicit a primi Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos spre iertarea păcatelor și spre viața de veci.

În perioada 29-30 septembrie, Întâistătătorul BOM, ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și a Întregii Moldove efectuează o vizită frățească în Mitropolia de Odesa și Ismail, prilejuită aniversării jubileului de 80 de ani a ÎPS Agafanghel, Mitropolit de Odesa și Ismail.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
2163

„Cele 12 Vineri”

„Broşura „Cele 12 Vineri” – în care se recomandă ajunarea a 12 vineri din timpul anului – ca şi alte apocrife (Epistolia Maicii Domnului, Visul Maicii Domnului, Epistolia Domnului nostru Iisus Hristos) nu reprezintă altceva, în materie de credinţă, decât o tradiţie nesănătoasă. Să nu uităm nici o clipă că la temelia credinţei noastre stă […]