Episcopul Ioan al Sorocii a slujit în biserica „Tuturor Sfinților” din orașul Dubăsari

229

În Duminica a I-a după Cincizecime, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove și la invitația Înaltpreasfințitului Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a slujit în biserica „Tuturor Sfinților” din orașul Dubăsari.

Duminica întâi după Rusalii mai este numită şi Duminica Tuturor Sfinţilor. Biserica a rânduit ca în Duminica întâi după Pogorârea Duhului Sfânt, în care ne aflăm, să fie pomeniţi toţi sfinţii.

La finalul evenimentului liturgic, Episcopul Ioan a felicitat pe preoți și credincioși cu sărbătoarea hramului și a transmis și mesajul părintesc și de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, care astăzi a oficiat sfințirea Bisericii cu hramul „Tuturor Sfinților care s-au proslăvit în pământul Moldovei”  a Combinatului de vinuri Cricova SA.

La fel, ierarhul sorocean a mulțumit protoiereului Gheorghe Lisovschi, paroh al bisericii și protopop de Dubăsari pentru primirea cordială.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/

Această prezentare necesită JavaScript.

 


Articole postate de același autor
1599

A trecut la cele veșnice Protoiereul Eliodor ELOI, parohul bisericii „Sf. Ioan Botezătorul” din s. Pîrliţa, r. Ungheni

Cu nespusă tristeţe şi durere în suflet am aflat de trecerea neaşteptată la cele veşnice, la doar cei  68 de ani, în urma mai multor intervenții chirurgicale, a vrednicului de pomenire, Protoiereul Eliodor ELOI, parohul bisericii „Sf. Ioan Botezătorul” din satul Pîrlița, raionul Ungheni, –  Un tată iubitor, un suflet minunat, un preot cucernic plin de […]Urmăriți-ne pe Facebook!